AB Projesi İçin Almanya'ya Gidecekler - Son Dakika
Yerel

AB Projesi İçin Almanya'ya Gidecekler

AB Projesi İçin Almanya\'ya Gidecekler

2015 Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Erasmus projeleri kapsamında, Adapazarı Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün hazırladığı “AB Ülkelerinde Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Yöntemlerinin İncelenmesi” isimli proje toplantısı Almanya’nın Mannheim kentinde yapılacak.

18.11.2015 15:46

2015 Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Erasmus projeleri kapsamında, Adapazarı Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün hazırladığı "AB Ülkelerinde Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Yöntemlerinin İncelenmesi" isimli proje toplantısı Almanya'nın Mannheim kentinde yapılacak.

29 Kasım-12 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek proje gezisinin bilgilendirme toplantısında konuşan Adapazarı Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Arif Türkyılmaz; "Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerde işsizlik ve istihdam sorunu, en öncelikli ve en önemli sorunlar arasında yer almaktadır. İşgücü Piyasası mesleki bilgi ve becerisi yüksek, öğrendiklerini uygulayabilen nitelikli işgücü talep etmektedir. Buna karşılık, ülkemizde çalışanların çoğu informal yoldan veya usta-çırak ilişkisiyle yetişmiş kişilerdir. Gelişmiş ülkelerde mesleki eğitimi olmayan ve bu konudaki yeterliliğini kanıtlayamayan birinin, o mesleği icra etmesi mümkün değildir. Ülkemizde ise neredeyse herkes her işi yapabilirim diye iddia ettiği için o mesleği gerçekten yapabilen niteliklere sahip olanlarla, yani bir işi iyi bilenle bilmeyeni ayırt etmek mümkün olamamakta, sonuçta 'ne iş olsa yaparım' devri sona erdirilememektedir. Dolayısıyla bugün Türkiye'de mesleki eğitimin en önemli sorunlarından biri eğitim kurumlarında ya da başka şekillerde öğrenilen veya kazanılan mesleki yeterliliklerin ölçülmesi ve belgelendirilmesi sorunudur. Bu bağlamda 29 Kasım 2015-12 Aralık 2015 tarihleri arasında Almanya/Mannheim de yurtdışı hareketliliğini gerçekleştireceğimiz projemiz ile AB ülkelerindeki mesleki yeterliliklerin ölçülmesi ve belgelendirilmesi yöntemlerini inceleme fırsatı bulacağız" dedi.

Proje Koordinatörü Burhan Özkan da konuşmasında; "Avrupa Birliğine uyum sürecinde ülkemizde yeni uygulamaya konulan mesleki yeterliliklerin ölçülmesi ve belgelendirilmesi sistemini, özellikle Mesleki Eğitim ve Öğretimde Kredi Transferi Sistemi (ECVET) uygulamalarını keşfederek ülkemizde Mesleki Eğitimi ve Hayat Boyu Öğrenmeyi desteklemek ve güçlendirmek, ayrıca bu sistemin ülkemizde AB normlarına uygun, sektörlerde işlevsel, sürdürülebilir ve verimli bir şekilde yürütülebilmesine katkıda bulunmak için bu projemizi yürütmek istiyoruz" diye konuştu. - SAKARYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel AB Projesi İçin Almanya'ya Gidecekler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement