Adıyaman İstanbul'a Sahabe Kardeşliğiyle Gidiyor - Son Dakika
Yerel

Adıyaman İstanbul'a Sahabe Kardeşliğiyle Gidiyor

Adıyaman İstanbul\'a Sahabe Kardeşliğiyle Gidiyor

25-28 Eylül 2014 tarihleri arasında ikincisi Feshanede düzenlenecek olan tanıtım günlerine iddialı bir şekilde hazırlanan Adıyaman, İstanbul’a "Sahabe Kardeşliği"yle gidiyor.

16.09.2014 14:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

25-28 Eylül 2014 tarihleri arasında ikincisi Feshanede düzenlenecek olan tanıtım günlerine iddialı bir şekilde hazırlanan Adıyaman, İstanbul'a "Sahabe Kardeşliği"yle gidiyor.

Adıyaman Valiliği koordinesinde Adıyaman'ın sahip olduğu tüm değerlerin görücüye çıkarılacağı tanıtım günlerinde, hazırlanan tanıtım afişleriyle sahabe kardeşliği vurgusu yapılacak.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, 25-28 Eylül 2014 tarihlerinde İstanbul Feshanede yapılacak olan tanıtım günlerinin bu yıl daha kapsamlı bir şekilde hazırlıklarını sürdürdüklerini belirterek, "Birçok medeniyete harman olmuş ve bu medeniyetlerin izlerini taşıyan, barışın, kardeşliğin, huzurun, hoşgörünün ve Güneydoğu'nun en şirin ili, Adıyaman'ın tarihini, kültürünü, mutfağını, sahip olduğu değerleri, gelenek ve göreneklerini Türkiye'nin aynası ve mozaiği olan İstanbul'da tanıtmayı amaçlıyoruz. Adıyaman Tanıtım Günleri etkinlikleri kapsamında, Adıyaman'ın sahip olduğu kültür ve turizm ile inanç değerlerini de kapsamlı bir şekilde tanıtmayı hedefliyoruz. Hazırladığımız tanıtıcı afişlerle özellikle sahabe kardeşliği vurgusu yapacağız. Bilindiği gibi, ülkemizde makamı kesin olarak bilinen iki sahabeden biri olan Safvan Bin Muattal İlimiz Samsat ilçesinde, Eyüp El Ensari Hazretleri de İstanbul'da bulunmaktadır. Bugün yolumuzu aydınlatan, sevgi, kardeşlik, ülfet ve muhabbet, şefkat, rahmet, emanet ve adalet gibi ulvi değerlerin öncülüğünü ve bayraktarlığını yapan yıldızlardan ashabı kiramdan Sahabe Safvan Bin Muattal Hazretlerini tanıtım günlerinde kardeşi Eyüp Sultan efendimizle buluşturmanın da ayrıca bahtiyarlığını yaşayacağız. 19 Eylül 2014 tarihinden itibaren İl Müftülüğümüz Eyüp El Ensari Hazretlerinin makamında stant açarak Sahabe Kardeşliği vurgusu yapacak. Ayrıca tanıtım günlerinde İstanbul'a götürülecek Sahabe minyatürü ziyaretçilerin beğenisine sunularak, neyzenler tarafından etkinlik boyunca ney ziyafeti sunulacaktır" dedi. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Adıyaman İstanbul'a Sahabe Kardeşliğiyle Gidiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement