Ahilik Haftası - Son Dakika
Yerel

Ahilik Haftası

Ahilik Haftası

Batman Valisi Çelik: "Ahilik, Müslüman, Hıristiyan ve Musevi bu coğrafyada yaşayan tüm insanlar arasına ahlakı yerleştirdi"

24.09.2014 16:24

Batman Valisi Azmi Çelik, "Ahilik, Müslüman, Hristiyan ve Musevi bu coğrafyada yaşayan tüm insanlar arasına ahlakı yerleştirdi" dedi.

Batman Esnaf Sanatkarları Odaları Birliği'nce (BESOB) "Ahilik Haftası" dolayısıyla Batman Üniversitesi Konferans Salonunda düzenlenen programda konuşan Vali Çelik, global dünyada ekonomik gelişmelerin dengeleri değiştirdiği bir dönemde ahiliğin ahlakı, dürüstlüğü, doğruluğu, eli açıklığı, kardeşliği, birlik ve beraberliği hatırlattığını söyledi.

Ahilerin esnaf, zanaatkar, tüccar ve diğer meslek gruplarını bir araya getirmek suretiyle çok önemli bir sosyal denge oluşturduğunu vurgulayan Çelik, ahiliğin birleştirici bir kurum olduğuna değindi.

"Ahilik, Müslüman, Hristiyan ve Musevi bu coğrafyada yaşayan tüm insanlar arasına ahlakı yerleştirdi" diyen Çelik, sahip olunan bu değerlere sahip çıkılması gerektiğini kaydetti.

BESOB Başkanı Talat Kara ise büyük market ve alışveriş merkezlerine karşı küçük esnafa sahip çıkılması çağrısında bulundu.

Programda daha sonra yılın ahisi seçilen Osman Akbaş, Ali Tosun ve Medeni Özlük'e plaket verildi. - Batman

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ahilik Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement