Akü Uluslarası Birçok Protokole İmza Attı - Son Dakika
Yerel

Akü Uluslarası Birçok Protokole İmza Attı

Akü Uluslarası Birçok Protokole İmza Attı

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) ile Amerika Birleşik Devletleri'nin Missouri Science and Technology Üniversitesi (MST) arasında uluslararası akademik işbirliği protokolü imzalandığı bildirildi.

02.07.2013 16:59

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) ile Amerika Birleşik Devletleri'nin Missouri Science and Technology Üniversitesi (MST) arasında uluslararası akademik işbirliği protokolü imzalandığı bildirildi.

AKÜ Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İ. Sedat Büyüksağiş'in 2012 yılında başlattığı girişimler sonucu, geçtiğimiz ocak ayında MST Üniversitesi'nden Prof. Greg Galecki'nin AKÜ'yü ziyareti sırasında karşılıklı protokol imzalama kararı alınmıştı. Yapılan karşılıklı görüşmeler sonucu imzalanan uluslararası işbirliği protokolü kapsamında hem akademisyenlerin, hem de öğrencilerin karşılıklı akademik değişimleri için fırsat oluşturulduğu aktarıldı. 2014 yılı içerisinde MST Üniversitesi Maden Mühendisliği ve Jeoloji Mühendisliği öğrencilerinin Afyonkarahisar'da AKÜ Maden Mühendisliği öğrencileri ile ortak katılacağı 'Doğaltaş Endüstrisi Üretim ve İşleme Teknolojileri' yaz okulu açılması planlandığı programa katılacak misafir öğrencilere Afyonkarahisar'ın doğaltaş potansiyelleri ve işletmeleri tanıtılacak, sektör yerinde görülüp inceleyecekleri kaydedildi.

Diğer taraftan AKÜ Mühendislik Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. İ. Sedat Büyüksağiş'in geçen hafta Hindistan'a yaptığı ziyarette, Jaipur Stone Technology Center (STC) ile AKÜ arasında doğaltaş sektörüne yönelik uluslararası işbirliği protokolü imzalandı.

AKÜ'den bir grup akademisyen imza törenine katılırken, STC adına Merkez Müdürü V.K. Rastogı'nun imza attığı bildirildi. YÖK'ün onayından sonra yürürlüğe girecek protokol ile Türk ve Hintli gençlerin uygulama ve staj yapmaları için karşılıklı değişimleri sağlanacağı vurgulandı.

Öte yandan, İtalya'nın Carrara Mermer Okulu ile de daha önce imzalanan benzer protokol kapsamında 2013 yılı Şubat ayı içerisinde AKÜ'den 10 kişinin, İtalya'nın Carrara şehrinde teorik ve pratik eğitimler aldığı, bu uygulamanın benzerinin karşılıklı yapılabilmesi için AKÜ- Carrara Mermer Okulu ve Jaipur Stone Technology Center arasında üçlü uluslararası işbirliği protokolü imzalanarak 'Avrupa Birliği Mesleki Eğitim Projeleri'nden yararlanılmasına karar verildiği bildirildi. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Akü Uluslarası Birçok Protokole İmza Attı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement