Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (5)

Foto.TMMOB'a bağlı Antalya'da faaliyet gösteren meslek odalarının şubelerinden oluşan Antalya İl Koordinasyon Kurulu temsilcileri, İnşaat Mühendisleri Odası Antalya Şubesi'nde, TMMOB Yasası'nda yapılmak istenilen değişikliklere ilişkin ortak...

04.12.2012 14:06

Foto: Geçen yılki fuardan arşiv foto

===

Meslek odaları torba yasa tepkisi

TMMOB'a bağlı Antalya'da faaliyet gösteren meslek odalarının şubelerinden oluşan Antalya İl Koordinasyon Kurulu temsilcileri, İnşaat Mühendisleri Odası Antalya Şubesi'nde, TMMOB Yasası'nda yapılmak istenilen değişikliklere ilişkin ortak açıklamada bulundu. 18 meslek odası adına Ziraat Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Vahap Tuncer, AK Parti iktidarı döneminde atılmaya başlayan, meslek odaları ve üst birlik TMMOB'nin mevzuatını düzenlemeye yönelik adımların, bugün doğrudan TMMOB Yasasını değiştirmeye yöneldiğini kaydetti.

Vahap Tuncer, Anayasa'nın 123, 124 ve özellikle 135'inci maddelerinden hareketle yayımlanan 6235 sayılı TMMOB Yasası'nın değiştirilmesi yoluyla TMMOB örgütlülüğü ve mühendis, mimar, şehir plancılığı disiplinlerinin meslek örgütlülüklerinin, kapalı kapılar ardında yapılan hazırlıklarla tasfiye edilmek istendiğini söyledi. Tuncer, torba yasa taslağının bütününe bakıldığında neoliberal zihniyetin tarım arazilerini, kıyıları, meraları, kentsel sit, kentsel teknik ve sosyal donatı alanlarını ve doğal yaşam alanlarını bir sermaye birikimi alanı olarak hedef aldığına işaret etti.

ANTALYA KIYILARI TEHDİT ALTINDA

Bu yasaların en çok etkileneceği illerden birinin de Antalya olacağına değinen Vahap Tuncer, 42'nci maddede yapılan düzenlemelerle halkın kıyılara ulaşımının zorlaştırıldığını, sahil şeridinde yapı yaklaşma mesafesinin de 50 metreden 10 metreye indirildiğini açıkladı. Tuncer, 48'inci madde ile kıyılarda dolgu imar planı yapımı için ilgili idarenin valiliğe iletilen teklifi ibaresinin kaldırılarak, özel sektör ve özel kişilerin dolgu planı yaptırma amacı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na başvurmalarının önünün açıldığını söyledi.

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA)

Foto: Toplantıya katılanlar, Vahap Tuncer

===

POYD'da yeni dönem

PROFESYONEL Otel Yöneticileri Derneği'nin (POYD) hafta sonu yapılan genel kurulunda, Adnan Özsoy başkanlık görevini Ali Kızıldağ'a devretti. POYD'un BW Plus Khan Hotel'de gerçekleştirilen ve Divan Başkanlığı'nı Salih Çene'nin yaptığı olağan genel kurul toplantısında tek liste ile seçime gidildi. Yeniden aday olmayan mevcut başkan Adnan Özsoy yeni seçilen yönetim kurulunda görev alırken, başkanlığa ise Ali Kızıldağ getirildi.

Yeni yönetim olarak çok güzel projeleri olacağını anlatan Ali Kızıldağ, profesyonel otel yöneticilerine bu süreçte ihtiyaçları olduğunu ve önümüzdeki iki yıl içinde de daha kuvvetli iletişim kurulacağını açıkladı. POYD'un yeni yönetimi şu isimlerden oluştu: Ali Kızıldağ, Adnan Özsoy, Hakan Duran, Selçuk Meral, Muazzez Tonguç, Edip Araç, Nihat Tümkaya, Serdar Yalçın, Ülkay Atmaca, Şefik Ketrez, Nuri İnce, Mehmet Arı.

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA)

Foto: Ali Kızıldağ ve Adnan Özsoy, yeni yönetim

===

Amara Wing Otel'e yangın sertifikası

KEMER Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, Kemer'de hizmet veren Amara Wing Otel'de çalışan personele yangın eğitimi verdi. Eğitimi başarıyla tamamlayan 23 personele sertifikalarını düzenlenen törenle verildi. Kemer Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, otel personeline yangın çıkması halinde yapılacaklar, yangını önlemek için yapılması gerekenler gibi konularda eğitim verdi. Eğitimi tamamlayan personele sertifika verilmesi amacıyla düzenlenen törene Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, Kemer İtfaiye eski Müdürü Orhan Uysal, Kemer Belediyesi yeni itfaiye Müdürü İsmail Ceylan, Amara Wing Otel Genel Müdürü Ekrem Hepeyiler, Teknik Müdür Tuncay Yasin Cangül katıldı.

Başkan Gül törende yaptığı konuşmada, verilen sertifikanın önemini anlattı. Gül, yıl içerisinde birçok otelde aynı eğitimin verildiğini ve kursa katılan personele sertifika verildiğini kaydetti. Otel yöneticilerinin ve Kemer Belediyesi'nin işbirliğiyle düzenlenen eğitimin öneminin ileriki yıllarda ortaya çıkacağına işaret eden Gül, "Yabancı seyahat acenteleri, otel personelinin en az yüzde 20'sinin sertifikasına dikkat ediyor. Otellerde çıkan yangınların hangi bölümlerde ve neden çıktığına dikkat ettik. Yangınların yüzde 99'u mutfak bölümü veya sauna bölümünde çıkmaktadır" dedi.

KEMER, (DHA)

Foto: Sertifika töreninden

===

KONYSİAD rektörleri ağırladı

KONYAALTI Sanayici İşadamları Derneği (KONYSAİD), Antalya'daki iki üniversitenin rektörlerini geleneksel kahvaltılı toplantısında konuk etti. Antalya'nın üniversiteler kenti olma yolunda önemli adımlar attığını ifade eden KONYSİAD Başkanı İlhami Kaplan, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İsrafil Kurtcephe ile Uluslararası Antalya Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Cihat Göktepe'yi ağırlamaktan mutluluk duyduklarını söyledi.

Her iki üniversitnin yaptığı çalışmalara dair bilgilendirmenin yapılacağı toplantıyı çok önemsediklerinin altını çizen Kaplan, günümüzdeki en değerli metanın bilgi olduğunu, bunu da üniversitelerin ürettiğini belirtti. Toplatıda ilk sözü alan Prof.Dr. Cihat Göktepe, yeni kurulan üniversitelerinin kısa zaman belirledikleri yol haritası üzerinde önemli yol kat ettiğini ifade etti.

Turizm konusunun kendileri için öncelikler listesinde ilk sırada yer aldığına işaret eden Prof.Dr. Göktepe, turizme ara eleman değil, yönetici tepe elemanı yetiştirmeyi hedeflediklerinin altını çizdi.Daha sonra söz alan Prof.Dr. İsrafil Kurtcephe ise özellikle sağlık alanında Akdeniz Üniversitesi'nin uluslararası marka haline geldiğini anlattı.

60 bin kişilik öğretim üyesi, öğrenci ve çalışan kadrosu ile pek çok alanda önemli çalışmalara imza attıklarını kaydeden Rektör Kurtcephe, nanoteknolojiden nükleer tıpa kadar geniş yelpazedeki çalışmalarının çok yakında meyvelerini vereceğini aktardı. Daha sonra günün anısına plaket verildi.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Toplu foto - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement