ATB'den "Kariyer Günleri" Etkinliği - Son Dakika
Yerel

ATB'den "Kariyer Günleri" Etkinliği

ATB\'den "Kariyer Günleri" Etkinliği

Antalya Ticaret Borsası tarafından "Kariyer Günleri" etkinliği düzenledi.

03.04.2014 21:34  Güncelleme: 10:35

Antalya Ticaret Borsası (ATB) tarafından  "Kariyer Günleri" etkinliği düzenledi.

Etkinliğin konuğu olan Antalya Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Dallı, ATB Toplantı Salonu'nda Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğrencilerine başarı hikayesini anlattı.

Dallı, 16 yaşında veteriner sağlık teknisyeni olarak çalışmaya başladığını, 30 yaşında tarım ilçe müdürü, 35 yaşında da il müdürlüğüne atanarak Türkiye'nin en genç il müdürü olduğunu aktararak, şöyle konuştu:

"Gıda ve enerji sektörleri stratejik sektörlerdir. Gıda enerjiden çok daha önemlidir. Çünkü enerjiyi üretmek için insanların beslenmeye ihtiyacı var. O nedenle dünyanın en stratejik sektörü tarımdır. İnsan nüfusu artıyor. Tarım alanları daralıyor, gıdaya talep artıyor. Veteriner hekimlik, ziraat ve gıda mühendislikleri geleceğin flaş mesleklerinden. Genç meslektaşlarımızın bunu fark etmesi gerekiyor."

Öğrencilere, Antalya'nın tarımdaki yeri, önemi ve potansiyeli hakkında bilgi veren Dallı, 8 milyar liralık tarımsal üretimiyle Antalya'nın tarım sektöründe Türkiye'nin lokomotifi olduğunu ifade etti.

ATB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır da, toplantının öğrencilerin ufkunu açtığını ifade ederek, Dallı'ya katılımı nedeniyle teşekkür etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel ATB'den 'Kariyer Günleri' Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement