Bahçıvan: Urfa Hizmette On Yıl Kaybetmiştir - Son Dakika
Yerel

Bahçıvan: Urfa Hizmette On Yıl Kaybetmiştir

Bahçıvan: Urfa Hizmette On Yıl Kaybetmiştir

Saadet Partisi Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Bahçivan, kentin hem siyaseten hem de hizmet yönünde 10 yıl kaybettiğini söyledi.

31.01.2014 12:53

Saadet Partisi Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Bahçıvan partisinin Şanlıurfa İl Başkanı Halil Yiğit'le birlikte kahvaltılı toplantıda basın mensuplarıyla bir araya geldi. Çardaklı Köşk'te yapılan toplantıda Ahmet Bahçıvan kendi döneminde yaptıkları çalışmaları ve yeni seçimle ilgili projelerini anlattı. Bahçıvan, "Biz geçmişte yapmış olduğumuz çalışmalarla Urfa halkının muhabbetini, sevgisini kazanmış bu dönemde de çıkmış olduğumuz seçim gezilerinde insanlarımızın hizmeti unutmadığını, bıraktığımız hizmetlerin aynı canlı olarak göründüğünü ve bu hizmetlere 10 yıldır ara verildiği için adeta bu hizmetlere susamışçasına bizleri bağırlarına bastıklarını görüyoruz" dedi.

'FEN İŞLERİ MÜDÜRÜNÜN HİZMETİYLE YETİNİLİYOR'
Konuşmasında Ahmet Eşref Fakıbaba başkanlığındaki Şanlıurfa Belediyesi'nin 10 yıllık çalışmalarını sert bir şekilde eleştiren Bahçıvan, "Urfa 10 yıl kaybetmiştir. Siyaseten 10 yıl kaybetmiştir, hizmet noktasında da 10 yıl kaybetmiştir. Bu konuşmamdan rahatsız olan bazı siyasiler var; ama televizyonda çıkıp 'neden kaybetmiş başkan, gel bunu konuşalım' deme cesaretini göstermiyorlar. Sebep de şu, kaybettiklerimizin çok büyük olduğunun farkındalar. Bu 10 yıl içerisinde hiçbir proje kazandırılmadı bu şehre. Bu şehrin insanları bir fen işleri müdürünün hizmetiyle, bir park ve bahçe müdürünün hizmetleriyle yetinir halde, adeta bir hizmet darlığına sıkıştırıldı. Onun için yapılan hizmetler kaldırım çalışmaları, 40 günlük ömrü olan lale dikim çalışmaları ve bunun yanında sadece minibüs esnafımızı, sanayi esnafımızı üzen, onların ihtiyaçlarına cevap dahi verilemeyen bir kavga anlayışıyla 10 yıl geçti. 10 yılımız kayboldu. Urfalı bu 10 yılın telafisini yeniden ancak proje mühendisi olan ve geçmişte bu şehri en büyük projelerle, hükümetlerin yapamadığı projelerle donatan Ahmet Bahçıvan'ın yeniden başkan olması noktasında gönül birliği içerisine girdiklerini görüyorum ben" diye konuştu.

URFA'NIN SU SORUNU
Urfa'nın su probleminin kendi döneminde çözüldüğünü bu toplantıda da anlatan Bahçıvan, "Urfalı bacılarımız suya hasret oldukları için çocuklarına Hasret adını verirlerdi. Urfa'nın 100 yıllık problemi olan su sorununu hiçbir hükümet bizden önce gideremedi. Cenabı Hak onun giderilmesini bize nasip etti. Yine bizim zamanımızda Karakoyun Deresi problemi de yaklaşık 90 yıldır çözülememişti. O projeye başlarken siyasetçilerimiz, radyolar ve gazeteler, 'Ahmet Bahçivan siyasi mezarını kazıyor', 'Karakoyun'un altından çıkamayacak', 'Karakoyun'u yapamayacak', '90 yıldır kimsenin yapamadığı Karakoyun'u hele hele bir cunta hükümetinin başkanı Kenan Evren'in bile söz verip yapamadığı bu derenin ıslahını ve üzerindeki projeyi Ahmet Bahçıvan'ın yapması mümkün değil' dediler. Ama o projeyi 23 ayda bitirdim, bir bölümünü park, bir bölümünü iş merkezi ve bir bölümünü de otopark yaptım. Urfa'da otopark bile pek fazla bilinmiyordu" dedi.

'ÜÇ TANE UYDU KENT KURACAĞIZ'
Urfa'daki konut sorunu ve kiraların yüksekliğini de dile getiren Bahçıvan, yeni imar alanları açarak ve arsa fiyatlarını düşürerek sorunu çözmeye çalışacaklarını söyledi. Bahçıvan "Biz uydu kentler kuracağız. Ahmet Bahçıvan bir şey söylüyorsa mutlaka hesabını yapmıştır. Mutlaka sorunun gerçekleşmesi noktasında somut belgeleri vardır, somut görüşleri vardır. Üç tane uydu bölgemiz vardır. Bunlardan biri Batıkent, organize sanayi bölgesine kadar devam edecek ve o bölgede 20 bin konutu imara açacağız. İkincisi Güneykent, Eyyübiye bölgemizin Yenice semtinin güneyinden itibaren 20 bin konut yapacağız ve üçüncü bölgemiz Dağeteği bölgesi, orada da 20 bin konut yapacağız. Biz gelince ulaşımı çözmek için raylı sistemi mutlaka yapacağız. Ben başkanlık dönemimin sonunda bu projeyi hazırlamıştım. Ödeneğini de bulunmuştum, bunun 50 milyon doları hibe, 50 milyon doları da yap-işlet-devret modeliyle yapacaktık" şeklinde konuştu.

'YÜZDE 55 OY ALACAĞIM'
Seçim öncesi halktan kendilerine yönelik yoğun bir teveccühün olduğunu kaydeden Bahçıvan, önceki seçimlerde olduğu gibi rakiplerine fark atacağını söyledi. 1994 ve 1999 seçimlerini örnek gösteren Bahçıvan, "Yüzde 55 oy alacağım ve bu yüzde 55 oy karşısında; AK Parti, BDP ikinci, üçüncü sırayı paylaşmanın yarışını yapacaklar. İkisinin toplam oy oranı benim rakibim olamayacak. Çünkü ikisinin toplamından fazla oy alacağım" dedi. Kendisine yönelik yapılan 'seçimden seçime Şanlıurfa'ya geliyor' eleştirilerine ise Bahçıvan, "Ben düğünlerde, taziyelerde Şanlıurfa'ya geliyorum. Her yıl en az üç ayda bir defa Urfa'ya geliyorum" ifadelerini kullandı.

Tugayın yeriyle ilgili bir soruya ise Bahçıvan, askeri bölgelerin şehrin dışına çıkarılmasının Avrupa Birliği uyum yasalarıyla ilgili bir çalışma olduğunu söyledi ve bunun Celalettin Güvenç'in çalışma başlatmış gibi gösterildiğini kaydetti.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Bahçıvan: Urfa Hizmette On Yıl Kaybetmiştir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement