Başkan Demircan:  "İstanbul'da, Beyoğlu'nda Bizi Biz Yapan Değerlere Sahip Çıkmak Vazifemiz" - Son Dakika
Yerel

Başkan Demircan:  "İstanbul'da, Beyoğlu'nda Bizi Biz Yapan Değerlere Sahip Çıkmak Vazifemiz"

10. Beyoğlu Yerel Tatlar Festivali kapsamında düzenlenen Anadolu Gecesi’nde konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “Yerel kültürler bir birini ne kadar iyi tanırsa o zaman daha büyük bir kültür doğuyor.

04.06.2016 14:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

10. Beyoğlu Yerel Tatlar Festivali kapsamında düzenlenen Anadolu Gecesi'nde konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, "Yerel kültürler bir birini ne kadar iyi tanırsa o zaman daha büyük bir kültür doğuyor. Ona da İstanbul ve Beyoğlu kültürü diyoruz. Dolayısıyla bu koca şehirde İstanbul'da, Beyoğlu'nda bizi biz yapan değerlere sahip çıkmak bizim vazifemiz" dedi.

Beyoğlu Belediyesi'nin ilçedeki yerel derneklerle birlikte bu yılonuncusunu gerçekleştirdiği Geleneksel Beyoğlu Yerel Tatlar Festivali, ikinci gününde düzenlenen Anadolu Gecesi'yle devam etti. Hasköy Sahilde kurulan alanda Sivas, Erzincan, Tokat ve Erzurum'un kendine has mutfağından yöresel kıyafetlerine, türkülerinden oyunlarına, yaşama kültürlerine kadar tüm zenginlikleri Beyoğlululara sunuldu. Geceye katılan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan da alanda kurulmuş stantları gezerek, yerel lezzetlerin tadına baktı. Beyoğlu halkının yoğun ilgi gösterdiği gecede yöresel sanatçılar seslendirdikleri türkülerle katılımcılara keyifli dakikalar yaşattı.

"BİZİ BİZ YAPAN DEĞERLERİMİZE SAHİP ÇIKMAK VAZİFEMİZDİR"

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, gecede yaptığı konuşmasında, Yerel Tatlar Festivali'nin her yıl severek ve isteyerek yaptıkları bir organizasyon olduğunu belirterek, "Çünkü Beyoğlu'nu, İstanbul'u, yani bizi biz yapan değerler burada. Kültür yemedir, içmedir, müziktir, yaşam tarzıdır. Yerel kültürler bir birini ne kadar iyi tanırsa o zaman daha büyük bir kültür doğuyor. Ona da İstanbul ve Beyoğlu kültürü diyoruz. Bize ait olanları unuttukça özümüzden uzaklaşıyoruz, hatırladıkça üzerine koyuyoruz. Dolayısıyla bu koca şehirde İstanbul'da, Beyoğlu'nda bizi biz yapan değerlere sahip çıkmak bizim vazifemiz" dedi.

DEMİRCAN'A ERZİNCAN BAKIRI HEDİYE ETTİLER

Gecede Erzincanlılar Başkan Demircan'a Beyoğlu Yerel Tatlar Festivali düzenlediği için Erzincan Bakırı hediye ettiler. Geceye Başkan Demircan'ın yanı sıra AK Parti İlçe Başkanı Avukat Harun Muş ve Beyoğlu Gençlik Hizmetleri ve Spor ilçe Müdürü Lokman Arıcıoğlu ile Sivas, Erzincan, Tokat ve Erzurum'dan çok sayıda dernek başkanı da katıldı.

FESTİVAL KARADENİZ GECESİ İLE SON BULACAK

İlçemizde bulunan, farklı iller ve ilçelerden köy derneklerinin katılımıyla gerçekleşen ve farklı yörelerin kıyafet, yemek, kültür, sanat ve yaşam biçimlerini tanıtma fırsatı buldukları festival, düzenlenecek olan Karadeniz Gecesi ile son bulacak. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Demircan:  'İstanbul'da, Beyoğlu'nda Bizi Biz Yapan Değerlere Sahip Çıkmak Vazifemiz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement