Başkan Evcilmen Cemevinde Yemeğe Katıldı - Son Dakika
Yerel

Başkan Evcilmen Cemevinde Yemeğe Katıldı

Başkan Evcilmen Cemevinde Yemeğe Katıldı

Muratpaşa Meclisi'nin Türkiye'de bir ilke imza atan kararı ile tapusu verilen Cemevi'nde oruç açma yemeğine katılan Başkan Evcilmen, "Gönüllerimiz her zaman bir" diye konuştu.
Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, Muharrem Ayı Oruç...

12.11.2013 12:00

Muratpaşa Meclisi'nin Türkiye'de bir ilke imza atan kararı ile tapusu verilen Cemevi'nde oruç açma yemeğine katılan Başkan Evcilmen, "Gönüllerimiz her zaman bir" diye konuştu.

Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, Muharrem Ayı Oruç Açma Yemeği'ne katıldı. Başkan Evcilmen, Muratpaşa Belediye Meclisi'nin Türkiye'de bir ilke imza atan kararı ile tapusu verilen Cemevi'nde, yemek kazanlarının başına geçerek bin kişiye yemek servis etti.

Alevi Dedeleri Kenan Akbaba ve Ali Ünal'ın yemek dualarıyla başlayan yemeğe, Alevi Kültür Dernekleri Antalya Şube Başkanı Hakverdi Çelik, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Başkanı Tufan Eroğlu, CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Ercan Erkan ve Muratpaşa Belediye Meclis Üyeleri katıldı.

İnsanlığın kanayan yarası Kerbala'nın acısını ve yas yemeğini paylaşmak üzere Cemevi'nde bir arada geldiklerini belirten Başkan Evcilmen, hoşgörünün ve laikliğin temeli, varlık nedeni olan Hacı Bektaş Veli felsefesinden yaşamı boyunca yararlandığını kaydetti. Ülkeyi bölme anlayışında olan insanlara karşı dik duruşa açık gereksinim duyulan bir dönemden geçildiğini kaydeden Başkan Evcilmen, "Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'le, Cumhuriyet kazanımlarıyla kavgası olamayan bizler bu duruşu sergileyebilirsek, bu inatlaşmadan başarıyla çıkarız" dedi.

Cemevi'nin tapusunun Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı'na devrinden dolayı Başkan Evcilmen'e teşekkür eden Hakverdi Çelik, "Yapmış olduğunuz bu büyük katkıyı Aleviler hiçbir zaman unutmayacak" dedi.

Türkiye'de Cemevi konusunda yaşanan sıkıntıların bilincinde olduğunu dile getiren Başkan Evcilmen ise "Bir ilk olduğu için çok mutlu oldum. Cemevi'nin ilk anından son anına kadar her evresinde varız. Gönüllerimiz her zaman bir oldu" diye konuştu. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Evcilmen Cemevinde Yemeğe Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement