Bölgesel Televizyon Olarak Kuruldu, 70'den Fazla Ülkede Seyrediliyor - Son Dakika
Yerel

Bölgesel Televizyon Olarak Kuruldu, 70'den Fazla Ülkede Seyrediliyor

Medat Şenay - Ege'nin tek bölgesel televizyonu olan Ege TV'nin 17.yıl dönümünde 70'den fazla ülkede seyredilebildiği, kendi verici ve aktarıcıları ile de 14 milyon kişiye ulaştığı bildirildi.

06.10.2011 11:41

Medat Şenay - Ege'nin tek bölgesel televizyonu olan Ege TV'nin 17. yıl dönümünde 70'den fazla ülkede seyredilebildiği, kendi verici ve aktarıcıları ile de 14 milyon kişiye ulaştığı bildirildi.

Ege TV Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Karabel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 17 yıl önce kurulan Ege Televizyonu'nun birçok ilke imza attığını söyledi.

Televizyonun yayın kaptanlığını yapmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Karabel, Ege Bölgesi'nin tamamında izlendiklerini, kendi verici ve linkleriyle karasal yayında Ege Bölgesi'ni harmanladıklarını, batıda Yunan adaları, kuzeyde Balıkesir, güneyde Datça, Afyonkarahisar'a kadar yayın ağı ördüklerini belirtti.

Karabel, 1999 yılından beri uydudan yayın yaptıklarını, Türkiye'nin tamamında, Avrupa ve Afrika'da da 70'den fazla ülkede izlenebildiklerini kaydetti.

Ege Televizyonu'nun Türkiye'nin en büyük bölge televizyonu olduğunu vurgulayan Karabel, şunları söyledi:

"Bölge televizyonu lisansına sahip medya kuruluşu Ege TV 17 yıl önce İzmir merkezli yayın hayatına başladı. Yaklaşık 30 iç yapımı, 5 dış yapımı, belgeselleri, filmleri, çocuk dizileri ama hepsinden önemlisi haberiyle, saat başı haber yayını ile ününü pekiştirmiş. Ege Bölgesi ve ağırlıklı İzmir'de haberi seven, izlemeyi hayat akışında alışkanlık haline getirmiş bir yapıya sahip televizyonuz. Gururla ifade etmekte yarar var, Ege Bölgesi'nde hangi kent ve ilçeye giderseniz gidin kent yöneticilerinin odalarındaki televizyonlarda zap cihazında 1 numaralı tuşta Ege Televizyonu var. Biz Ege insanını harmanlamaktan, dertlerini, sorunlarını ekrana taşımaktan, sorunların önemli bölümünü hayırlı sonuçlandırmaktan mutlu olan gazetecilik yapısına sahibiz. Eğer canlı yayınlarımızda Avrupada'ki bir ülke izleyicisinden telefon alamazsak rahatsız oluruz."

Çok genç kadroyla çalıştıklarını belirten Karabey, 100'e yakın personelle yayın yaptıklarını, yaş ortalamasını sadece yöneticilerin yükselttiğini ifade etti. Ege Televizyonu'nun "gazeteci fabrikası" olduğunu belirten Karabel, İletişim Fakültesi öğrencilerine büyük önem verdiklerini belirtti.

Karabel, "Kamera arkası, reji masasına oturmuş arkadaşlarımız, gençlerimiz büyük başarı gösteriyorlar. Bizden çeşitli nedenlerle ayrılanların hem bizim meslekte hem de başka alanlarda başarılı olduğunu görmek bize kıvanç ve mutluluk veriyor" dedi.

Televizyonculuğun özel refleksler gerektiren bir meslek olduğunu belirten Karabel, şöyle devam etti:

"Genç meslektaşlara örnek olacak iki çok özel refleksim var. Biri, Expo 2015 oylaması sırasında Paris'ten Expo'yu alamadığımızı anında verebilen tek televizyonduk. Hüzünlü idim ama ilk biz verdik.

İkinci refleksim ise İhsan Alyanak Vapuru Konak İskelesi'nden kalkıp mendireğe çarptığında canlı yayın aracının yola çıkması. İnsanların panik içinde dışarı çıkması sadece Ege Televizyonu'nda canlı yayında vardı."

- İZMİR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bölgesel Televizyon Olarak Kuruldu, 70'den Fazla Ülkede Seyrediliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement