Bozyazı'da Öğrencilere Sağlıklı Yaşam İçin Bisiklet Dağıtıldı - Son Dakika
Yerel

Bozyazı'da Öğrencilere Sağlıklı Yaşam İçin Bisiklet Dağıtıldı

Bozyazı\'da Öğrencilere Sağlıklı Yaşam İçin Bisiklet Dağıtıldı

Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı kapsamında Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın işbirliği ile çocuklarda fiziksel aktiviteyi arttırmak amacıyla Mersin’in Bozyazı ilçesinde 49 öğrenciye bisiklet dağıtıldı.

10.06.2016 11:44

Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı kapsamında Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın işbirliği ile çocuklarda fiziksel aktiviteyi arttırmak amacıyla Mersin'in Bozyazı ilçesinde 49 öğrenciye bisiklet dağıtıldı.

Bozyazı Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen bisiklet dağıtım törenine Bozyazı İlçe Sağlık Müdürü ve Bozyazı Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Ahmet Hakan Acı, Bozyazı İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Mecit, okul müdürleri, veliler ve öğrenciler katıldı. Törende konuşan Dr. Acı, Türkiye'de ve dünyada obezite ve obeziteye bağlı sağlık sorunlarının her geçen gün arttığını, Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın işbirliği ile çocuklarda fiziksel aktiviteyi arttırmak amacıyla öğrencilere bisiklet dağıtımı gerçekleştirildiğini söyledi. Acı, "Obezite ile mücadele konusunda farkındalığı artırmak, bilinçlendirmek ve bu konuda başarıyı arttırmak için birçok konuda çalışmalar yapılmaktadır. Şimdiye kadar bu konuda birçok aktivite yaptık, bu aktivite de bunlardan birisi" dedi.

Bazı kriterlere göre belirlenen öğrencilere bisiklet hediye edileceğini ve obezite ile mücadelede bisikletin rolünün çok fazla olduğunu dile getiren Acı, "Hem kolay ve eğlenceli hem de vücudumuzun bir çok kas gurubunu çalıştıran bir aktivite. Bu sebeple çocuklarımızın, gençlerimizin bundan faydalanmasını istedik. Bu konuda da teşvik etmek istiyoruz. Fiziksel hareket azlığı sadece yetişkinlerin sorunu değil maalesef. Artık günümüzde çocuklarda, gençlerde hatta bebeklerde bile neredeyse obez bir durum ortaya çıkmakta. Bunların içinde beslenme bozukluğu ve fiziksel hareketsizliğin en büyük etkenler olduğunu biliyoruz. Bisiklet, bedenimizin hemen hemen tüm kaslarını çalıştıran bir etkinliktir. Aynı zamanda çevreye zararsız ekonomik bir araç. Trafiğin yükünü azaltan ve çevre temizliği açısından da artıları olan bir aktivite. Ayrıca hem sosyal hem sportif bir aktivite olarak da bakabiliriz. Bu etkinliğin faydalı olacağını düşünüyorum" diye konuştu.

Konuşmanın ardından Bozyazı'daki 5 liseden seçilen 49 öğrenciye bisikletleri verildi. Bisikletlerini alan öğrenciler törene katılanlarla birlikte Atatürk Bulvarı ve çarşı içerisinde tur attılar. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bozyazı'da Öğrencilere Sağlıklı Yaşam İçin Bisiklet Dağıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement