Büyük Zafer'in 93. Yıl Dönümü - Son Dakika
Yerel

Büyük Zafer'in 93. Yıl Dönümü

Tekirdağ'ın Çorlu ve Hayrabolu ilçelerinde 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

30.08.2015 13:29

Tekirdağ'ın Çorlu ve Hayrabolu ilçelerinde 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Çorlu'da, Atatürk Meydanı'ndaki Atatürk Anıtına Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, 5. Kolordu Komutanı Korgeneral Alpaslan Erdoğan ve Belediye Başkanı Ünal Baysan tarafından çelenk sunulmasıyla başlayan törende, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Daha sonra, Kaymakam Kılıç, Korgeneral Erdoğan ve Başkan Baysan'ın, kaymakamlık makamında tebrikleri kabul etmesinin ardından Atatürk Meydanı'nda devam eden program, günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından askeri birliklerin geçişiyle sona erdi.

Öte yandan, tören sonunda gazetecilere açıklama yapan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, bu yıl 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın biraz buruk kutlandığını söyledi.

Bu dönemde, ülkeye, bayrağa, vatana daha çok sahip çıkılması gerektiğini ifade eden Köprülü, "Her gün birçok asker ve polisimiz şehit oluyor. Bu insanlar neden ölüyor ve şehit oluyor. Bizim toprağımız için canlarını seve seve veriyorlar. 30 Ağustos Zafer Bayramı, şehitlerimizi daha çok anacağımız zaman" dedi.

Hayrabolu

Hayrabolu ilçesinde de 30 Ağustos Zafer Bayramı kapsamında Atatürk anıtına çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal marşı okundu.

Kaymakamlıkta tebriklerin kabul edilmesinin ardından, Kaymakam Tamer Orhan, Garnizon Komutanı Atilla Özvar ve Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu, Alpullu Caddesi'ndeki tören alanında vatandaşların bayramını kutladı.

Topçu Üsteğmen Mustafa Yaman'ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından askeri birlikler geçiş yaptı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Büyük Zafer'in 93. Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement