Camide Cep Telefonu Çalan Kişiyi Görüntüden Tanıdı - Son Dakika
Yerel

Camide Cep Telefonu Çalan Kişiyi Görüntüden Tanıdı

Bodrum'da bir camide şarj edilmek üzere prize takılan cep telefonunu çalan Suriye uyruklu kişiyi cami imamı sokakta yürürken güvenlik kamerası görüntüsünden tanıdı.

21.07.2015 17:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bodrum'da bir camide şarj edilmek üzere prize takılan cep telefonunu çalan Suriye uyruklu kişiyi cami imamı sokakta yürürken güvenlik kamerası görüntüsünden tanıdı. Zanlının iade ettiği cep telefonu sahibine verildi.

Alınan bilgiye göre, ilçeye tatile gelen Türkmenistan uyruklu Kaishaer Aishanjiang, 17 Temmuz'da Kumbahçe Camisi'nde namaz kılmadan önce cep telefonunu şarj etmek için prize taktı. Namazın ardından telefonunu bıraktığı yerde bulamayan Aishanjiang, durumu cami imamı İlyas Üçdağ'a bildirdi.

Camideki güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen Üçdağ, telefonun bir kişi tarafından çalındığını belirledi. Polise bildirilen olayla ilgili şikayetçi olmayan Aishanjiang, camiden ayrıldı.

Üçdağ, birkaç gün sonra sokakta gördüğü bir kişinin güvenlik kamerası kayıtlarındaki Aishanjiang'ın cep telefonunu çalan zanlıya benzediğini fark etti. Üçdağ'ın yüzleştiği kişi önce hırsızlık iddiasını kabul etmedi ancak camide güvenlik kamerası görüntüleri izlettirilince suçunu itiraf etti.

Bir süre nasihat ettiği zanlının cep telefonunu iade etmesi üzerine gitmesine izin veren Üçdağ, telefonu sahibine teslim etti.

İmam Üçdağ, gazetecilere yaptığı açıklamada, zanlıyı güvenlik kamerasındaki görüntülerden teşhis ettiğini anlattı.

Aishanjiang olayla ilgili şikayetçi olmadığını ifade eden Üçdağ, şöyle konuştu:

"Güvenlik kamerasında izlediğim cep telefonunu çalan kişiyi, iki gün sonra evden sabah namazına gittiğim sırada yolda yürürken gördüm. Bunun üzerine bu kişiyle konuşup olayı anlattım. Önce kabul etmeyip gitmek istedi ama ben bırakmadım. Camiye götürüp güvenlik kamerası görüntülerini izlettim. Bunun üzerine her şeyi itiraf etti. Suriyeli olduğunu, Yunanistan'a gitmek için telefonu çaldığını söyledi. Sonra kaldığı yerde bıraktığı telefonu getirip bana verdi."?

Üçdağ, zanlıyı nasihatte bulunduktan sonra bıraktığını, daha sonra Aishanjiang'i arayarak cep telefonunu teslim ettiğini söyledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Camide Cep Telefonu Çalan Kişiyi Görüntüden Tanıdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement