CHP'den Adliye Önünde Eylem - Son Dakika
Yerel

CHP'den Adliye Önünde Eylem

CHP\'den Adliye Önünde Eylem

CHP İl Örgütü, İstanbul merkezli 17 ve 25 Aralık soruşturmalarıyla ilgili takipsizlik kararı verilmesini adliye binasının önüne siyah çelenk bırakarak, protesto etti.

20.10.2014 16:07

CHP Kütahya İl Başkanlığı, İstanbul merkezli 17 ve 25 Aralık soruşturmalarıyla ilgili takipsizlik kararı verilmesine, Kütahya Adliyesi önüne, üzerinde "adaletin kara günü" yazılı siyah çelengi bırakarak tepki gösterdi.

CHP İl Başkanı Zeliha Aksaz Şahbaz, burada yaptığı konuşmada, 17 Aralık dosyasının kapatılmış olmasıyla beraber Türkiye'de adaletin sonlandığını ve sıfırlandığını ileri sürdü.

Yolsuzluk soruşturmalarının başlamasıyla birlikte soruşturmayı yürüten savcıların görevden alındığını, il emniyet müdürleri ve bazı polis yöneticilerinin sürgünle görev yerlerinin değiştirilerek, yolsuzluğun üzerinin örtülmeye çalışıldığını öne süren Şahbaz, şöyle konuştu:

"Türkiye'yi sarsan Cumhuriyet tarihinin en büyük yolsuzluk operasyonu, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın verdiği takipsizlik kararı ile kapatılmaya çalışılmaktadır. 17 Aralık dosyasının kapatılmış olması Türkiye'de adaletin sonlandığının ve sıfırlandığının en somut göstergesidir. 17 ve 25 Aralık tarihleri Türkiye'de adaletin saatinin durduğu anlar olarak tarihe geçmiştir. Takipsizlik kararı verilebilir ama CHP bu dosyaları her zeminde takip edecektir. Bu dosyada adı geçenler adaletin önünde aklanması gerekirken, ömür boyu bu büyük şaibenin ağırlığını yaşayacaklardır. Bu da bir bakıma onlar için büyük ceza ve çocuklarına bırakacakları karanlık bir manevi  miras olacaktır."

Grup, açıklamanın ardından siyah çelenki adliye önündeki Atatürk Anıtı önüne bırakarak dağıldı. - Kütahya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel CHP'den Adliye Önünde Eylem - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement