Çiftçilere Organik Üretim Teşviki - Son Dakika
Yerel

Çiftçilere Organik Üretim Teşviki

Çiftçilere Organik Üretim Teşviki

Eskişehir Tepebaşı Ziraat Odası Başkanlığı tarafından çiftçiyi üretime teşvik amacıyla başlatılan kampanya sonucu 4 bin kümes hayvanı dağıtımı yapıldı.

02.06.2016 14:44

Eskişehir Tepebaşı Ziraat Odası Başkanlığı tarafından çiftçiyi üretime teşvik amacıyla başlatılan kampanya sonucu 4 bin kümes hayvanı dağıtımı yapıldı.

Tepebaşı Ziraat Odası yanında gerçekleşen dağıtım, Oda Başkanı Süleyman Buluşan önceliğinde gerçekleşti. Ellerindeki koliler ile uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlar, yumurtalık ve etlik tavuklarla hindi ve civcivlerini aldı. Doğal yaşama teşvik amacıyla Ziraat Odaları Birliğince başlatılan kampanya neticesinde üreticiler kendi hayvansal gereksinimlerini karşılayacaklar.

"11 BİN TAVUK, HİNDİ VE CİVCİV DAĞITMIŞ DURUMDAYIZ"

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Tepebaşı Ziraat Odası Başkanı Süleyman Buluşan, kendilerinin kampanya başladığında üreticilere mesaj yollayıp telefonla arayarak duyuru yaptıklarını belirtti. Başkan Buluşan, "Bu duyuru sonucunda Ziraat Odasına kayıtlı olan üreticimizden büyük bir taleple alacağı kümes hayvanının cinsiyetini söyleyerek, önce müracaatları aldık, daha sonra dağıtım yapılacak yeri mesajla ve arayarak bildirdik. Üreticimize yumurta tavuğu, hindi ve civciv olarak, kendi yumurtalarını yiyebilmeleri için marketlerden yumurtalarını almayıp, kendi yumurtalarını köylerde yetiştirebilmeleri için böyle bir kampanya başlatıldı. Kampanyayı Türkiye Ziraat Odaları Genel Başkan Yardımcısı Nejat Gamzeli başlattı. Çankırı ili olmak üzere daha sonra Eskişehir ve diğer İç Anadolu Bölgesi'nde tüm illerimizde şuanda aşağı yukarı her vilayete ortalama 10 binin üzerinde tavuk girdi. Bunun tabii ki hem üretime hem de mutfağımıza çok fazla katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Şuanda Eskişehir Tepebaşı Ziraat Odası olarak 2'nci dağıtımımız ile beraber 11 bin tavuk, hindi ve civciv dağıtmış durumdayız" ifadelerini kullandı.

"KÖYDEKİ YUMURTA ET VE SÜT ÜRETİMİNİ TEKRAR TEŞVİK ETME DÜŞÜNCESİYLE YAPILAN BİR ÇALIŞMA"

Başkan Buluşan, başlattıkları kampanyanın bir başka nedeninin ise köylerdeki üretimi tekrar teşvik etme planı olduğunu kaydederek, "Tabi bu üreticimizin kendi ürününü, kendi yumurtasını yiyebilmek, köydeki yumurta et ve süt üretimini tekrar teşvik etme düşüncesiyle yapılan bir çalışma. Bunu ziraat odaları olarak başardığımızı düşünüyorum, inşallah daha da devam edeceğiz. Bugün 4 bin civarında küçükbaş hayvan dağıtıldı, birinci dönemde ise, ortalama 6 bin civarında dağıtım yapıldı ve şuan 10 binin üzerinde tavuk dağıtımı yapılmış oldu. Ziraat odaları vasıtasıyla İç Anadolu Bölgesine giren tavuk, hindi ve civciv şuanda her ilde 10 bin olarak hesaplarsak, çok yüksek rakam olduğunu düşünüyorum" şeklinde konuştu. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çiftçilere Organik Üretim Teşviki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement