Çocuk Cerrahının Anıları Kitap Oldu - Son Dakika
Yerel

Çocuk Cerrahının Anıları Kitap Oldu

Çocuk Cerrahının Anıları Kitap Oldu

27 yıllık çocuk cerrahisi hekimi olan Saadettin Güney, sağlık sorunları nedeniyle mesleğine ara verdiği süreçte “Nasıl Geçti Habersiz” başlığıyla mesleki yaşamını yazdığı kitabı için imza günü düzenledi.

12.07.2015 10:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

27 yıllık çocuk cerrahisi hekimi olan Saadettin Güney, sağlık sorunları nedeniyle mesleğine ara verdiği süreçte "Nasıl Geçti Habersiz" başlığıyla mesleki yaşamını yazdığı kitabı için imza günü düzenledi.

Adana Tabip Odasının organizasyonu ile düzenlenen ve şenlik havasında geçen imza gününe Dr. Saadettin Güney'in meslektaşları yoğun ilgi gösterdi.

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden 1988 yılında mezun olan ve 1999 yılında kronik bir hastalık tanısı alan ve sağlığı yıldan yıla bozulan "Nasıl Geçti Habersiz" kitabının yazarı Dr. Saadettin Güney, yaptığı açıklamada, "Amacım bir an önce iyileşip yeniden çok sevdiğim çocuk cerrahisine dönmek. 'Nasıl Geçti Habersiz' ilk kitabım. Bundan bir yıl kadar önce Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi 1988 mezunlarının oluşturduğu Facebook sayfasında arkadaşlarıma herkesin tıbbiye ve meslek hayatında yaşadığı bir veya daha fazla anısını paylaşmasını istedim. İlk bir iki anımı paylaştıktan sonra yazmanın beni çok rahatlattığını ve bir tutku haline geldiğini farkettim ve anılarımı yazmaya devam ettim. Dostlarım arkadaşlarım da yazdıklarımın çok akıcı ve samimi bir dilde olduğunu söyleyip, yazmam konusunda beni motive ettiler" dedi.

Özellikle daha önce bir gazetede köşe yazarlığı yapan ve "Sarı Sıcak Bir Yolculuk", "Kağıt Kayıklar" ve "Bu Gece İstanbul" gibi kitapların yazarı Uzman Psikolog Şebnem Kartal'ın her yazdığı anıya cevaben yazdığı maillerde teşvik edici sözleri anılarının çoğalmasına ve bu anılarından bir kitap oluşturma fikrini geliştirdiğini anlatan Güney, şöyle devam etti:

"Yaşadıklarımı gelecek nesillere aktarabilmek, anlatabilmek, anlaşılabilmek için söz uçsa bile, yazının kalacağını bildiğim için, yazdım ve yazmaya devam edeceğim. Anılarımdan sonra kısa öyküler yazmayı düşünüyorum. Bu öyküler yaşanmış olaylarla beraber hayal gücümün bir harmanı şeklinde olacak. Yazmak gerçekten de çok rahatlatıcı, tam anlamıyla bir terapi ve yazdıkça daha çok yazmak istiyorum. Herkese edebi kaygılar içerisinde olmadan, içinden geldiği gibi yazmasını tavsiye ediyorum" diye konuştu.

Dr. Saadettin Güney'in "Nasıl Geçti Habersiz" kitabının imza günü anısına yaş pasta kesilerek kutlama yapıldı. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çocuk Cerrahının Anıları Kitap Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement