Çözüm Sürecini Değerlendirme ve İstişare Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Çözüm Sürecini Değerlendirme ve İstişare Toplantısı

AK Parti Batman Milletvekili Özdemir: "İnsanlarımız, çözüm sürecine ciddi manada destek çıkıyor" İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Sönmez: "Çözüm sürecinde bugünlerde gelinen nokta çok önemlidir"

29.11.2014 19:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, "İnsanlarımız, çözüm sürecine ciddi manada destek çıkıyor" dedi.

Özdemir, İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfınca TPAO Kristal Park'ta düzenlenen "Çözüm Sürecini Değerlendirme ve İstişare Toplantısı"nda yaptığı konuşmada, 6-7 Ekim'de yaşananları yakından takip ettiklerini söyledi.

Bölgede, çözüm süreciyle çok ciddi adımlar atıldığını vurgulayan Özdemir, şunları kaydetti:

"Geriye dönüp bugünlere baktığımızda, aslında sorunun büyük bir bölümünün çözüldüğünü görüyoruz. İnsanlarımız, çözüm sürecine ciddi manada destek çıkıyor. Bunun için, böyle bir ışığı yakaladıkları için bölge insanı olarak sahipleniyoruz. PKK, hiçbir zaman Kürtlerin taleplerini yerine getirmedi. Onların istediği, geçmişte derin devletle yaptıkları anlaşmaları bugün bölgede bulunan yönetimlerine devretmektir."

İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Gülden Sönmez ise herkesin birbirini anladığı ve sorunların çözümüne ilişkin fikir alışverişinin yapıldığı günlerden geçildiğini bildirdi.

Sürece ilişkin, siyasilerin cesareti ile halkın ortaya koyduğu kararlılığı önemsediğini belirten Sönmez, şöyle konuştu:

"Bu sürecin barışla noktalanmasını istemeyen menfaat grupları var. Buna hizmet eden kişiler ve kuruluşlar var. Bunun için çalışan, dış devletlere ait yapılar var. Bunun için içeride oyunlar çeviren yapılar var. Bunların dışında, bütün olan biten her şeyi okuyan bir bölge halkı var. Hükümet, bu aşamada bölge halkı ve alanlarda çalışan sivil toplum kuruluşlarının görüşüne ihtiyaç duymalıdır. Çözüm sürecinde bugünlerde gelinen nokta çok önemlidir."

Sönmez, hangi dilde olursa olsun, sivil toplum kuruluşlarının çözüme ilişkin doğru verileri ilgili yerlere sunması gerektiğini sözlerine ekledi.

Hür Dava Partisi (Hüda-Par) Batman İl Başkanı Mehmet Emin Doğru da hükümetin çözüm süreci için böyle bir yük ve risk altına girmesinin takdir edilmesi gerektiğini dile getirdi.

Çözüm sürecinden kastın, silahların bırakılması, tarafların masaya oturması olduğunu belirten Doğru, "Bu sorunun sadece bununla kalması, buna çözüm getirmeyecektir. Çünkü sorun, sadece silahların bırakılması, sadece bir kesimin muhatap alınması değildir" ifadesini kullandı. - Batman

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çözüm Sürecini Değerlendirme ve İstişare Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement