Datça'da Zehirlenme Vakasının Bilançosu Artıyor - Son Dakika
Yerel

Datça'da Zehirlenme Vakasının Bilançosu Artıyor

Datça\'da Zehirlenme Vakasının Bilançosu Artıyor

Muğla’nın üç ilçesinde yedikleri yemekten zehirlenen öğrencilerin sayısı artıyor.

05.11.2015 12:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın üç ilçesinde yedikleri yemekten zehirlenen öğrencilerin sayısı artıyor. Datça'da halen hastaneye müracaat etmeye devam eden öğrencilerin sayısı 50'yi geçti.

Muğla'nın Ula ilçesine bağlı Gölcük Mahallesinde 15, Karabörtlen Mahallesinde 2, Yatağan'da 6 ve Datça ilçesinde de 30 öğrenci olmak üzere toplam 53 öğrenci yedikleri dün öğle yemeği sonrası akşam saatlerinde evlerine geldiklerinde rahatsızlanarak hastanelere kaldırılmıştı. Muğla Bayır'daki bir yemek firmasından Datça, Ula ve Yatağan'da taşımalı eğitim gören öğrencilere yemek verildiği ve öğrencilerin dün öğlen yemeğinde bulgur pilavı, salata ve patates yedikleri öğrenildi.

AMBULANS VE SERVİSLER ÖĞRENCİ HASTA ÖĞRENCİ TAŞIDI

Datça'da dün akşam saatlerinde halsizlik ve mide bulantısı rahatsızlığı şikayeti nedeniyle Datça Devlet Hastanesi'ne başvuran 30 öğrencinin ardından sabah saatlerinde de rahatsızlanan öğrenci sayısında artış oldu. Ambulans ve servisler, rahatsızlanan öğrencileri Datça Devlet Hastanesi Acil Servisine taşıdı. Sabahtan itibaren öğrencilerle dolup taşan öğrencilerle birlikte, Datça'da yedikleri yemekten zehirlen öğrencilerin sayısının 50'yi geçtiği bildirildi. Datça'da 3 ayrı okulda 338 öğrencinin aynı yemekten yediği ve sayının giderek artmasından endişe edildiği bildirildi.

Datça İlçe Milli Eğitim Müdürü Fedai Akın, şikayetlerin artmasının ardından Datça Devlet Hastanesi'ne gelerek, öğrencilerin durumu hakkında bilgi aldı. Akın, "Taşımalı eğitim gören öğrencilerimize her gün Bayır'daki bir fabrikadan yemek veriliyor. 3 okulumuzda 338 öğrenci aynı yemekten yemiş. Böyle bir durum olduğu için çok üzgünüz. Milli Eğitim Müdürlüğü olarak hemen gerekli soruşturmayı başlattık" dedi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Datça'da Zehirlenme Vakasının Bilançosu Artıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement