Dedaş'ta İşçi Çıkarmalar - Son Dakika
Yerel

Dedaş'ta İşçi Çıkarmalar

Şırnak'ta, Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ) taşeron işçilerinin düzenlediği eylemde işten çıkarılmaları protesto etti.

28.04.2015 16:15

Şırnak'ta, Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ) taşeron işçilerinin düzenlediği eylemde işten çıkarılmaları protesto etti.

Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan gurp, yaptıkları basın açıklmasıyla arkadaşlarının işten çıkarılmasını protesto etti.

Grup adına basın açıklamasını okuyan TES - İŞ Diyarbakır 1.Nolu Şube Başkanı Ali Öncü, yasal ve hukuksal hiçbir gerekçe göstermeksizin bölgede 210 emekçinin kapının önüne koyulma kararıyla karşı karşıya olduğunu ve 210 kişiden 45 kişinin Şırnak merkez ve ilçelerde çalışan arkadaşlarından olduğunu söyledi.

Her seçim atmosferinde işten çıkarılmaların personel fazlalığı gerekçe göstererek yapıldığını ileri süren Öncü, şöyle konuştu:

"Bir araya gelmemizin sebebi gene bir DEDAŞ'ın klasiğidir. İşçi kıyımına yöneliktir. Bu, kirli bir tezgahtır. Kirli bir anlayıştır. Emeğe ve emekçiye yapılan bir hukuksuz saldırıdır. Şırnak özelinde 45 tane emekçiyi hiçbir hukuksal gerekçe göstermeden kapının önüne koyamazsınız. Hukuksuz şekilde üyemiz olan arkadaşlarımız derhal işe alınmasa bilin ki, Şırnak ve bağlı tüm ilçelerinde bizler hayatı felçe uğratacak şekilde üretimden gelen gücümüz dahil olmak üzere bir tutum sergilemekten başka kalmıyor demektir. Herkese hırsız muamelesini yaparak günde 6 saat 8 saat elektrik kesintisini bu halka reva görürken bizim siyasilere bir çağırımız vardır. Diyarbakır, Batman Siirt, Urfa'nın parlamentoda temsil eden bütün Millettekileri, halkınıza yapılan bu zulme dur demek sizin namus borcunuzdur."

Gurup, 5 dakikalık oturma eyleminin ardından sessizce dağıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Dedaş'ta İşçi Çıkarmalar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement