Doğduğu Yeri Tanıtmak İçin Bisikletle Türkiye Turu Yapacak - Son Dakika
Yerel

Doğduğu Yeri Tanıtmak İçin Bisikletle Türkiye Turu Yapacak

Doğduğu Yeri Tanıtmak İçin Bisikletle Türkiye Turu Yapacak

Uzun Yol Bisikletçisi Niğdeli Mehmet Yavri, Kemerhisar kasabasının tanıtımına katkıda bulunacak önemli bir etkinliğe imza attı.

10.04.2014 13:24

Uzun Yol Bisikletçisi Niğdeli Mehmet Yavri, Kemerhisar kasabasının tanıtımına katkıda bulunacak önemli bir etkinliğe imza attı.

Hareket noktasını Kemerhisar olarak belirleyen Yavri, Kemerhisar, Bor, Derinkuyu, Nevşehir, Avanos, Boğazlıyan oradan da Karadeniz, Marmara, Ege, Akdeniz kıyılarını bisikletiyle dolaşarak bitişini yine Kemerhisar'da gerçekleştirecek.

TYANA'YI DÜNYAYA TANITMAK İSTİYORUM

Kemerhisar Kasabasının eski ismi Tyana olduğunu ve doğduğu yerin tanıtımını yapan uzun yol bisikletçisi Mehmet Yavri "Tyana Merkezli bu turda 3 bin 700 km güzergahım olacak. Buradan Niğde üzeri, Avanos, Ürgüp, Yozgat Boğazlıyan'dan Ordu Ünye'ye oradan Zonguldak, İstanbul, Çanakkale, Antalya, Mersin bitiş noktası olarak ta yine Tyana olacak. Bu tur Türkiye'nin kıyı kesimini kapsayan bir seyahat olacak" dedi.

Amacım Kemerhisar'ın dünyaya tanıtılmasını amaçlıyorum. Bu nedenle böyle bir güzergah belirledim. İnsanlar Kemerhisar'ı tanısın merak etsin ve burayı ziyaret etsinler diye dikkat çekmek istedim diyen Yavri; "Bu turu birkaç konuya da dikkat çekmek için gerçekleştiriyorum. Günümüzde insanlar her yere araba ile gidiyor. Bilinçsiz bir şekilde araç alınıyor neredeyse bakkala bile araçla gider duruma geldik. Bisikletin iyi bir ulaşım aracı olduğuna dikkat çekmek istedim. Ayrıca kendi sınırlarımı zorlamak istiyorum. Bu kadar yükle ilk iki gün sıkıntılı oluyor ve belli bir zamandan sonra o yüke de adapte oluyorum. Ortalama olarak 100-120 km yol yapacağım. Yanımda Niğde pekmezi de bulunduruyorum. Bu seyahatte bana oldukça faydası olacak" diye konuştu. - NİĞDE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Doğduğu Yeri Tanıtmak İçin Bisikletle Türkiye Turu Yapacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement