Dünya Mülteciler Günü - Son Dakika
Yerel

Dünya Mülteciler Günü

Dünya Mülteciler Günü

İnsan Hakları Derneği (İHD) Van Şube Başkanı Ömer Işık, mültecilerin haklarını korumak için ellerinden geleni yapacaklarını belirterek, "Bir İranlıya, Iraklıya, Afganlıya veya Kürde yapılan haksızlık sonuç itibariyle bütün insanlığa karşı"...

17.06.2012 18:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İnsan Hakları Derneği (İHD) Van Şube Başkanı Ömer Işık, mültecilerin haklarını korumak için ellerinden geleni yapacaklarını belirterek, "Bir İranlıya, Iraklıya, Afganlıya veya Kürde yapılan haksızlık sonuç itibariyle bütün insanlığa karşı yapılmış bir haksızlıktır" dedi.

İHD Van Şubesi tarafından Dünya Mülteciler Günü nedeniyle Van Valiliği Sanat Çadırı'nda bir etkinlik düzenlendi. Etkinlik öncesi bir konuşma yapan Ömer Işık, insan hakları savunucuları olarak bu ülkede hak ihlalleriyle fazlaca karşılaştıklarını öne sürdü. Bir İranlıya, Iraklıya, Afganlıya veya Kürde yapılan haksızlığın sonuç itibariyle bütün insanlığa karşı yapılmış bir haksızlık olduğunu ifade eden Işık, "Mültecilerin haklarını korumak için elimizden geleni yapacağız. Türkiye İnsan Hakları Vakfı Mülteci ve Sığınmacı Danışma ve Destek Ofisimizin çalışmaları bu ülkede yaşayan mültecilerin haklarını korumak ve bu hakların etkin bir şekilde kullanılmasını sağlamak için iki yıldan beri çalışmalarına devam etmektedir. Mültecilerin ve sığınmacıların haklarını etkin bir şekilde korumak ve bu hakların etkin bir şekilde kullanılmasında yol gösterici olmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz" dedi.

Işık'ın konuşmasının ardından Farsça şarkıların seslendirilmesi ve tiyatro gösterisi ile etkinlik sona erdi. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Dünya Mülteciler Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement