Dursunbey'de Kooperatifçilik Geliştirme ve Uyum Eğitimi Kursu - Son Dakika
Yerel

Dursunbey'de Kooperatifçilik Geliştirme ve Uyum Eğitimi Kursu

Dursunbey Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan Kooperatifçilik Geliştirme ve Uyum Eğitimi Kursu'na tamamlayan belgelerini törenle aldı.

08.05.2015 16:01

Dursunbey Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan Kooperatifçilik Geliştirme ve Uyum Eğitimi Kursu'na tamamlayan belgelerini törenle aldı.

Kursu başarıyla bitirenlere belgelerini, Dursunbey Kaymakamı Yaşar Aksanyar, Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Haluk Özdemir, Ziraat Bankası Şube Müdürü Yetkin Tanca, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Feridun Emektar verdi.

İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü İbrahim Şafak, "Türkiye Kooperatifçilik Stratejisi ve Eylem Planı"nda yer alan "Kooperatif Girişimciliği Eğitim Projesi" çalışması yapılarak, uygulamaya konulacağını anımsattı.

Buna göre, kooperatif denetim ve yönetim kurulu üyelerine eğitim ve sertifikasyon zorunluluğu getirileceğini ifade eden Şafak, şunları kaydetti:

"Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü eğitim programına göre, Balıkesir genelinde kooperatifçilikle ilgili kursumuzu ilk olarak Dursunbey'de gerçekleştirdik. Bu belgeye sahip olmayanlar kooperatif yönetimine talip olamayacaklar. Bu nedenle belgenin önemi ortaya çıkmaktadır. İlçemizde 28 kooperatif bulunuyor. Bu kooperatif yöneticilerinden 62 kursiyerimizden 44'ü belge almaya hak kazandı."

Şafak, müdürlüğe bu kursla ilgili talep gelmesi halinde tekrar açılabileceğini söyledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Dursunbey'de Kooperatifçilik Geliştirme ve Uyum Eğitimi Kursu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement