Düzce'de Yamaç Paraşütü - Son Dakika
Yerel

Düzce'de Yamaç Paraşütü

Düzce\'de Yamaç Paraşütü

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Düzce Valiliği, Gölyaka Kaymakamlığı, Gölyaka Belediyesi, Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu, Türkiye Hava Sporları ve Martı Havacılık Kulübü’nün destekleriyle, 15-16 Ağustos 2015 tarihlerinde Düzce’nin Gölyaka ilçesinde havacılık festivali düzenlenecek.

14.08.2015 12:30

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Düzce Valiliği, Gölyaka Kaymakamlığı, Gölyaka Belediyesi, Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu, Türkiye Hava Sporları ve Martı Havacılık Kulübü'nün destekleriyle, 15-16 Ağustos 2015 tarihlerinde Düzce'nin Gölyaka ilçesinde havacılık festivali düzenlenecek. Düzce'de ilk kez yapılacak olan Havacılık Festivaline Düzce Valisi Ali Fidan ile Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva da katılacak.

Festival kapsamında, 840 metre ve 740 metre yüksekliğindeki yamaç paraşütü ve yelken kanat kalkış alanları ve yapımı devam eden hava parkın içerisinde yer alan pistin de açılışı yapılacak.

Misafirlerin ve sporcuların bölgeyi tanıması açısından Kardüz Yaylası, Toptepe ve Güzel dere Şelalesi gezileri gün boyu yapılacak. Microlight, ultralight, gyrocopter, paramotor, yelken kanat, yamaç paraşütü, serbest paraşüt, planör, mosquito gibi hava araçlarının yanı sıra model uçak, model helikopter, multicopter uçuşları festivale renk katacak.

Düzce'nin Gölyaka ilçesinde yapılması devam edilen hava parkı, bulunduğu konum ve yapısı itibariyle büyük önem taşıdığı belirtildi. Hava parkının Ankara, İstanbul, Bursa ve Eskişehir gibi şehirlere yakın olması, kişilerin ulaşabilirliği ve hava araçları ile yapacakları seyrüsefer açısından kolaylık sağlayacağı ifade edildi. Havacılık Festivali için yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi: " Hava parkı, doğal yapısı itibariyle yamaç paraşütü ve yelken kanat uçuşları için elverişlidir. Bütün sportif hava branşlarının rahatça kullanabileceği Gölyaka Hava Parkı, ülkemiz havacılığına büyük katkı sağlayacaktır" Festival boyunca kalkış ve iniş alanı arası ücretsiz transfer sağlanacağı belirtildi. - DÜZCE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Düzce'de Yamaç Paraşütü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement