Ekonomi Bakanı Zeybekci, Manisa'da Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Ekonomi Bakanı Zeybekci, Manisa'da Açıklaması

Ekonomi Bakanı Zeybekci, Manisa\'da Açıklaması

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "İstiyorlar ki bu milletin tekrar kanını emelim, benim milletimin alın terinden elde ettiği gelirinin yüzde 86'sı yetmez, yüzde 100'ünü faiz olarak götürelim, dertleri bu. Ama benim milletim bunlara ayakkabısını bile teslim etmez" dedi.

08.05.2015 00:22

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "İstiyorlar ki bu milletin tekrar kanını emelim, benim milletimin alın terinden elde ettiği gelirinin yüzde 86'sı yetmez, yüzde 100'ünü faiz olarak götürelim, dertleri bu. Ama benim milletim bunlara ayakkabısını bile teslim etmez" dedi.

Manisa programı kapsamında Alaşehir ilçesine gelen Zeybekci, Tariş Üzüm Birliğini ziyaret etti, birlik başkanı Ali Rıza Türker'den çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Daha sonra Alaşehir Ticaret Borsası'nda çiftçilerle ve iş adamlarıyla bir araya gelen Bakan Zeybekci, basına kapalı gerçekleşen toplantı sonrası gazetecilere açıklama yaptı.

Zeybekci, toplantıda üreticilerin ve iş adamlarının taleplerini dile getirdiğini aktararak, "Bazı problemleri konuştuk, not aldık. Bu konularda bizim yapabileceğimiz konuları tespit ettik" dedi.

Manisa'da nisan ayının son haftasında etkili olan zirai don nedeniyle üzüm bağlarında önemli ölçüde zarar görüldüğünü belirten Zeybekci, "Geçen sene yaş üzüm ihracatında ton başına verdiğimiz 80 liralık desteği, 130 liraya çıkardık. Bu sene de bu rakamı vermek istiyoruz. İnşallah Sayın Başbakanımızın onayı ile bu primleri verebileceğimize inanıyoruz. Ben bunun yararlı olacağını düşünüyorum" dedi.

Zeybekci, ilk tespitlere göre 14 bin 500 üzüm üreticisinin dondan etkilendiğine işaret ederek, şunları söyledi:

"TARSİM kapsamında olanların bağların yüzde 40'a kadar olanı etkilenmiş. 36 bin sigorta poliçesi kapsamında alan etkilenmiş. İlk tespitlere göre 230 milyon lira civarında ödemesi yapılabilecek bir zarar var. Detaylı çalışmalar devam ediyor, bunlar biter bitmez zararlar tazmin edilecek. Biz millete hizmetkar bir parti olarak, Fırat Nehri kenarında ayağı incinen bir koyundan bile mesulüz."

"Benim milletim bunlara ayakkabısını bile teslim etmez"

Buradan Killik Mahallesine geçen Zeybekci, partisinin düzenlediği mitinge katıldı.

Zeybekci, mitingde yaptığı konuşmada kuru üzümün okullarda dağıtılması için çalışma başlatıldığını anımsatarak, "Bakanlar Kurulu'nda alınan kararla kuru üzümümüz, bizim altın emeğimiz artık okullarda süt gibi dağıtılacak" diye konuştu.

"Bugün Türkiye, dünyanın en büyük 17'nci, Avrupa'nın 6'ncı büyük ekonomisi oldu" diyen Zeybekci, şunları kaydetti:

"Türkiye, kendi nükleer santralini yapıyor, dünyanın en büyük havalimanını, 3'üncü boğaz köprüsünü, tüp geçitlerini yapıyor, Türk Hava Yolları dünyada en çok noktaya uçan havayolu şirketi oldu. Bunları çekemiyorlar, deli oluyorlar. İstiyorlar ki bu milletin tekrar kanını emelim, benim milletimin alın terinden elde ettiği gelirinin yüzde 86'sı yetmez, yüzde 100'ünü faiz olarak götürelim, dertleri bu. Ama benim milletim bunlara ayakkabısını bile teslim etmez."

Alaşehirlileri, AK Parti'nin 24 Mayıs'taki Manisa mitingine davet eden Zeybekci, "Orada 7 Haziran'ın bir demokrasi destanı olacağını herkese gösterin" ifadesini kullandı.

Zeybekci, mitingin ardından bu gece konaklayacağı İzmir'e döndü.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ekonomi Bakanı Zeybekci, Manisa'da Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement