Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi Projesi - Son Dakika
Yerel

Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi Projesi

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin başlattığı Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi Projesi'nde yapımı tamamlanan mekanik tesislerde kişi başı 3 lira, günlük 25 lira ücret uygulanacak.

03.01.2012 09:40

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin başlattığı Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi Projesi'nde yapımı tamamlanan mekanik tesislerde kişi başı 3 lira, günlük 25 lira ücret uygulanacak.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Kemalettin Cengiz Tekinsoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Büyükşehir Belediyesi tarafından 3 aşamalı yürütülen proje kapsamında bu yıl yapımı tamamlanan 6 mekanik tesis ve sosyal tesisin önümüzdeki günlerde hizmete sunulacağını belirtti.

Projeyle birlikte Kayseri'nin uluslararası alanda önemli kış turizm merkezlerinden biri olacağını kaydeden Tekinsoy, şu bilgileri verdi:

"275 milyon avroluk proje, teleferikler, telesiyejler, sosyal tesisler, konaklama tesisleri, karlama üniteleri ve altyapıdan oluşuyor. Bugün itibariyle toplam uzunluğu 10 bin 200 metre olan 6 mekanik tesisi ve 6 ayrı sosyal tesisi tamamladık. Altyapı konusunda da kanalizasyon, su ve elektrik hatlarını tamamladık. Tekir Göleti yanındaki otel yerleri hazırlandı. Önümüzdeki bir, iki ay içinde otel yerlerini yatırımcılara tahsis etmeye başlayacağız."

Mekanik tesislerde deneme çalışmalarının sürdüğünü ve bir sorunla karşılaşılmadığını ifade eden Tekinsoy, şunları bildirdi:

"Özellikle Hacılar bölgesindeki gondol tipi teleferik tesisi çalışır vaziyette. Bu telesiyej çok tercih ediliyor. Mekanik tesisleri, kişi başı günlük 3 liradan kullandıracağız. Kayakseverler ve tatilciler, günlük 25 liralık kartla mekanik tesislerden istedikleri kadar yararlanabilecek. Projeyle ilgili çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor. 2013 yılı sonlarında çalışmalar tamamlanacak. Proje bittiğinde Kayseri'nin bir kış turizm merkezi olması yolunda çok önemli bir adım daha atılmış olacak. Proje, Kayseri'nin hem sosyal hayatında hem sportif hayatında önemli bir yer tutacak. Kayseri'deki herkes bundan hem maddi hem de manevi açıdan büyük keyif alacak."

- KAYSERİ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement