Eskişehirspor İçin Elinizi Taşın Altına Koyun" - Son Dakika
Yerel

Eskişehirspor İçin Elinizi Taşın Altına Koyun"

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, "Eskişehir'de yaşayan herkesin, Eskişehirspor ile ilgili söz söylemeye hakkı var. Sorumluluk makamında olan kişilerin de Eskişehirspor için elini taşın altına koyması gerekir" dedi.

30.11.2015 14:18

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, "Eskişehir'de yaşayan herkesin, Eskişehir spor ile ilgili söz söylemeye hakkı var. Sorumluluk makamında olan kişilerin de Eskişehirspor için elini taşın altına koyması gerekir" dedi.

Tuna, gazetecilere yaptığı açıklamada, Valilik ile Türk Dünyası Vakfı'nın, Bayırbucak Türkmenleri için yardım kampanyası başlattığını belirterek, zor zamanlar geçiren Bayırbucak Türkmenlerinin kardeşliğin ayrılmaz bir parçası olduğunu vurguladı.

Eskişehir'deki kampanyanın bu haftasonuna kadar devam edeceğini anlatan Tuna, "Daha önce de Suriyeli sığınmacılara, Irak'tan gelen Türkmenlere yönelik yardım kampanyaları yapıp, tırlarla yardım gönderdik. Türk Kızılayı'mızın organizasyonuyla ilgili yerlere dağıtım yapılıyor. Yardım yapmak isteyenler bize ulaşabilir. Yardımlar, Türk Dünyası Koordinasyon Merkezi'nde toplanacak" diye konuştu.

Tuna, bir gazetecinin "Eskişehirspor'un son dönemdeki durumunu nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusunu şöyle yanıtladı:

"Eskişehirspor, bu kent için sadece bir spor kulübü değil. Burada 50 yılını doldurmuş, Türk futbolundan kendisini ispat etmiş, Anadolu'nun en güçlü temsilcili olarak rüştünü kanıtlamış ve kentin sevgisini mazhar olmuş bir takım. Kentteki insanlar, İstanbul kulüplerinden çok Eskişehirspor'u tutup, destekliyor. Eskişehir'de yaşayan herkesin, Eskişehirspor ile ilgili söz söylemeye hakkı var. Sorumluluk makamında olan kişilerin de Eskişehirspor için elini taşın altına koyması gerekir. Kulübün yıllardan yaşadığı sıkıntı, bir borç sarmalı varsa bunun sorumluları konuşulmuyorsa kabul edilemez. Destek olması gerekenler, sorumluluk sahibi kişiler, konuşuyor, görüntü veriyor ancak iş destek olmaya gelince, bir tarafından tutmaya gelince ortada kimse kalmıyor. Neden destek vermeyeceklerini açıklamaları gerekiyor."

Yeni stat inşaatı

Tuna, geçen hafta Bursa'da yeni inşa edilen stadı gezdiğini ve dünyanın sayılı statlarından birisinin inşa edildiğini gördüğünü bildirdi.

Stat içi ve stat dışından insanlar için her şeyin düşünüldüğünü belirten Tuna, "Hiçbir masraftan kaçınılmamış. Bursa'daki stadı Bursa Büyükşehir Belediyesi yaptırıyor. 200 milyon liraya mal olan stat Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılıyor. Bunun sadece 50 milyon lirası devlet katkısıdır. Bu stadı Bursaspor'a 'al kullan' diye, hiçbir bekleti olmadan veriyor" ifadelerini kullandı.

Tuna, Eskişehir'de de inşası devam eden bir stadın bulunduğunu anımsattı.

Eskişehir'in 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti olduğunu hatırlatan Tuna, şunları söyledi:

"Ancak bazıları bunu hala sahiplenemedi. Bazı arkadaşları bunun kazanımlarını görmek istemiyor. Stadımız da bitme aşaması geldi. Bu stat, Eskişehirsporumuza verilecek. Bu stadı, Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı yaptırıyor. Kimseden para istemiyoruz. Projenin ötesinden bir takım ilave şeyler var. Bunların da yapılması gerekiyor. Buranın bağlantı yolları, planlamaları, araçların tahliye noktaları, alt yapı hizmetlerinden sıkıntı olup, olmadığı yönünde çalışma var mı? Birilerin bunları dert ediyor mu? Ne yapabiliriz diye bakıyorlar mı? Türkiye'de birçok kulübün ayakta durmasını sağlayan büyükşehir belediyelerinin desteğidir. Belediye kendini bir tarafa çekip durursa, elini taşın altına koymazsa, inisiyatif kullanmaz, destek olmazsa, bu iş nasıl olacak? Her yerde bu iş böyle yürüyor. Sadece Eskişehir'de farklı bir durum görüyoruz. Büyükşehir Belediyesinde anlayış değişikliğine ihtiyaç var."

- Eskişehir-İstanbul karşılıklı uçak seferleri

Tuna, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve Eskişehir milletvekilleriyle Eskişehir'e uçak seferlerinin başlaması konusunda ciddi bir çalışma yaptıklarını bildirdi.

İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan Eskişehir'e günlük uçak seferinin başlamasını istediklerine değinen Tuna, "Eskişehir'in dünya ile Türkiye'nin diğer noktalarıyla entegre olması sağlanacak. Uçak gece gelip, sabah Atatürk Havalimanı'na gidecek şekilde Türk Hava Yolları'nın günlük seferinin olması için çalışmalarımızı son noktaya getirdik" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Eskişehirspor İçin Elinizi Taşın Altına Koyun' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement