Güzelce Hisar'da Turizm Amaçlı Yürüyüş Platformuna Tepkiler Büyüyor - Son Dakika
Yerel

Güzelce Hisar'da Turizm Amaçlı Yürüyüş Platformuna Tepkiler Büyüyor

'Güzelce Hisar'da Turizm amaçlı yürüyüş platformuna tepkiler büyüyorBARTIN - Bartın Merkeze Bağlı Güzelce Hisar köyünde bulunan Lav Sütunlarının turizme açılması için hazırlanan proje kapsamında, plaj kumu üzerinde 850 metre uzunluğunda 3 metre genişliğinde demirlerden yapılan Yürüyüş...

18.11.2017 18:01

'Güzelce Hisar'da Turizm amaçlı yürüyüş platformuna tepkiler büyüyor

BARTIN - Bartın Merkeze Bağlı Güzelce Hisar köyünde bulunan Lav Sütunlarının turizme açılması için hazırlanan proje kapsamında, plaj kumu üzerinde 850 metre uzunluğunda 3 metre genişliğinde demirlerden yapılan Yürüyüş platformuna Köy Halkı ve Bartın'dan gelen sivil toplum kuruluşları tepki gösterdi.

80 milyon yıllık lav sütunlarının Turizme kazandırılması için yürütülen çalışmaların Bilgilendirmesinde anlatılanlarla uygulamasının farklı olduğunu iddia eden köylüler, "Bir gecede torba yasanın içinden çıkan İmar Kanunu 18. Madde ile tapulu arazilerimizin neredeyse yüzde 40'na devlet el koyuyor. 400 dönüm arazi üzerinde oyun oynanıyor. Bizim burada kendi köyümüzde yaşama hakkımız elimizden alınmaya çalışılıyor. Buradan bizi çıkartmaları için canımızı almaları lazım" diyerek tepkilerini dile getirdiler.

Arazisi elinden alındığını iddia eden yaşlı köylü kadın ise, "Bizim yerlerimizi aldılar orada iş makinelerinin çalıştığı yerde benim arazim var iki çocuğu üniversitede okutuyorum bizim oradaki yerden başka bir şeyimiz yok" dedi.

Bartın'dan gelen sivil toplum örgütleri, Yaşanan olaylara tepki gösterdi. Köylülerle birlikte basın açıklaması yaptı. Sivil toplum kuruluşları lav kayalıklarının olduğu bölgeye giderek yapılan çalışmaları inceledi. TEMA Vakfı Zonguldak İl Temsilcisi Berran Aydın da doğa harikası Güzelce hisara böyle bir yürüyüş yolunun yapılmasını üzüntüyle karşıladığını belirtti. Aydın yaptığı açıklamada, "Evet, sahillerimizi turizme kazandıralım ama turizme kazandırmak demek beton kazıklar, yollar yapmak değil. Zaten lav kayalarını görmek isteyen ziyaretçiler, kumsalda da yürür. Biz turizmi geliştirmek istiyorsak yolları güzelleştirelim" diye konuştu.

Güzelce Hisar Bölgesinde yapılacak olan Basın açıklaması nedeniyle Bartın Çıkışında ve Güzelce Hisar köyünde Jandarma ekiplerinin yoğun güvenlik önlemi aldığı görüldü.

Güzelce Hisar\'da Turizm Amaçlı Yürüyüş Platformuna Tepkiler Büyüyor
Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Güzelce Hisar'da Turizm Amaçlı Yürüyüş Platformuna Tepkiler Büyüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement