Impr Humanitarian'dan Öğrencilere Yardım - Son Dakika
Yerel

Impr Humanitarian'dan Öğrencilere Yardım

Uluslararası Orta Doğu Barış Araştırmaları Merkezi İnsani Yardım Birimi (IMPR Humanitarian), Şanlıurfa Yenice Merkez İlkokuluna spor malzemesi yardımında bulundu.

03.09.2015 15:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uluslararası Orta Doğu Barış Araştırmaları Merkezi İnsani Yardım Birimi (IMPR Humanitarian), Şanlıurfa Yenice Merkez İlkokuluna spor malzemesi yardımında bulundu.

IMPR Humanitarian'a bağlı Şanlıurfa Toplum Merkezi tarafından yürütülen proje kapsamında, Türk ve Suriyeli öğrencilerin eğitim gördüğü Yenice Merkez İlkokulunda öğrencilerin daha kolay kaynaşması amacıyla okula çeşitli spor malzemeleri hediye edildi, okulda sosyal alan oluşturuldu.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Hasan Bilici, sosyal alanın açılışı ve spor malzemelerinin teslimi için okul bahçesinde gerçekleştirilen törende, tarihte insanların büyük acılar yaşadığını ve tarihin bu acıları kaydettiğini söyledi.

Suriye'de yaşanan olaylarla ilgili bazı insanların yaptıkları çalışmalarla gelecekte gurur duyacağını ifade eden Bilici, "Bazı insanlar ise yapmadıklarından dolayı büyük üzüntü yaşayacak. IMPR yetkilileri de yaşanan bu acıları paylaşmak ve hafifletmek için buradalar. Bir gün bu acılar bittiğinde geriye dönüp baktığımızda yaptığımız bu güzel çalışmalar gurur duyacağımız çalışmalar olacak" şeklinde konuştu.

IMPR Humanitarian Şanlıurfa Toplum Merkezi Müdürü Ümit Algan da Suriyelilere yapılan yardımların yetersiz olduğunu belirtti.

Türkiye'nin devlet ve halk olarak Suriyelilere büyük destekler verdiğini kaydeden Algan, "Türkiye'nin Suriyeliler için yaptıkları bundan sonra da yapacaklarının temennisidir. Dünyada böyle büyük bir insani krizde insanlara bu kadar destek veren bir devlet olmadı" diye konuştu.

Spor malzemelerinin teslim edilmesinin ardından Suriyeli öğrenciler gösteri sundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Impr Humanitarian'dan Öğrencilere Yardım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement