İşitme Engelliler İçin İşaret Dilinde Hutbe - Son Dakika
Yerel

İşitme Engelliler İçin İşaret Dilinde Hutbe

İşitme Engelliler İçin İşaret Dilinde Hutbe

Isparta'da bir camide cuma hutbesi, işitme engelli vatandaşlar için işaret diline çevrildi.

11.04.2014 16:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Isparta İşitme Engelliler Derneğinin talebi üzerine, Anadolu Mahallesi Camisi'nde cuma hutbesi, bir tercüman tarafından işaret diline çevrildi.

İşitme Engelliler Derneği Isparta Şube Başkanı İbrahim Yavuz, gazetecilere yaptığı açıklamada, talepleri üzerine Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Isparta Müftülüğünün girişimiyle cuma hutbesinin işaret diline de çevrildiğini bildirdi. İşitme engelliler olarak uygulamadan çok memnun kaldıklarını belirten Yavuz, taleplerinin gerçekleşmesinde emeği geçen yetkililere teşekkür etti.

Anadolu Mahallesi Cami İmamı Abdullah Yavuz da Isparta'da ilk defa gerçekleşen uygulamanın Anadolu Mahallesi Camisi'nde yapılmasından memnuniyet duyduklarını dile getirdi. Yavuz, "Bu hadisenin her camide olmasını istiyoruz. Çok güzel bir uygulama" dedi.

Cami cemaatinden Yunus Özler, uygulamadan memnun kaldıklarını söyleyerek, işitme engelli vatandaşların hutbede ne söylendiğini anlamalarının mutluluk verici olduğunu ifade etti.

İşitme engelli vatandaşlar cuma namazı sonrası cami imamı Abdullah Yavuz ve işaret dili tercümanı Ahmet Yavuz'a teşekkür etti. - Isparta

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İşitme Engelliler İçin İşaret Dilinde Hutbe - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement