İstanbul'da "İtalyan Okulu Günü" - Son Dakika
Yerel

İstanbul'da "İtalyan Okulu Günü"

İstanbul'da İtalyan dilinde eğitim veren okulların tanıtımı amacıyla düzenlenen "İtalyan Okulu Günü", İtalyan Kültür Merkezi'nde yapıldı.

09.05.2012 18:21

İstanbul'da İtalyan dilinde eğitim veren okulların tanıtımı amacıyla düzenlenen "İtalyan Okulu Günü", İtalyan Kültür Merkezi'nde yapıldı.

Etkinlikte konuşan İtalya'nın İstanbul Başkonsolosu Gianluca Alberini, İstanbul'da İtalyan dilinde eğitim veren okullara büyük ilgi olduğunu ifade ederek, anaokulu, ilköğretim ve lise düzeyinde eğitim veren okulların bulunduğunu belirtti.

İstanbul'da Osmanlı döneminden bu yana İtalyan dilinde eğitim veren okullar bulunduğunu kaydeden Alberini, bu okullarda Türk öğrencilerin İtalyanca eğitim gördüğünü söyledi.

Alberini, İtalya ile Türkiye'nin sağlam bağlarla bağlı iki ülke olduğunu ve İtalya'nın, Türkiye'nin AB üyeliğine tam destek verdiğini ifade etti.

Birçok İtalya vatandaşının Türkiye'de çalıştığını ve çok sayıda İtalyan firmanın iş yaptığını dile getiren Alberini, Türkiye'den de İtalya'ya çalışmaya gidenlerin bulunduğunu anımsattı.

Alberini, iki ülke arasında ekonomik ve stratejik ilişkilerin bulunduğuna işaret ederek, bu nedenle İtalyan dilinde eğitim veren okulların çok önemli rolü olduğunu söyledi.

İstanbul Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Nedat İlhan da İtalya ile Türkiye'nin devlet tecrübesi ve gelenekler olarak birbirini anlayan iki ülke olduğunu ifade ederek, İstanbul'daki İtalyan dilinde eğitim veren kurumların önemine vurgu yaptı.

İtalyan Kültür Merkezi Müdürü Gabriella Fortunato da İstanbul'da İtalyan diline büyük ilgi olduğunu, merkezde yetişkinlere İtalyanca öğrettiklerini ve bu kişilerin bu dili iş hayatında kullandıklarını anlattı.

Etkinlikte daha sonra İtalyan Lisesi, Galileo Galilei İtalyan Lisesi, Evrim İlköğretim Okulu ve Marco Polo İlköğretim Okulu'nun tanıtımı ile öğrenciler tarafından gösteriler yapıldı.

- İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İstanbul'da 'İtalyan Okulu Günü' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement