İstanbul'da Kültür-sanat - Son Dakika
Yerel

İstanbul'da Kültür-sanat

Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda 31 Mart'ta düzenlenecek törenle başlayacak 31.İstanbul Film Festivali kapsamında sinemaseverler, 23 bölümde 7 sinemada 200'ün üzerinde film izleyebilecek.

29.03.2012 12:01

Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda 31 Mart'ta düzenlenecek törenle başlayacak 31. İstanbul Film Festivali kapsamında sinemaseverler, 23 bölümde 7 sinemada 200'ün üzerinde film izleyebilecek.

Bülent Ortaçgil, yarın Kadıköy Halk Eğitim Merkezi'nde vereceği konserde, son albümü "Sen"in yanı sıra eski albümlerinden sevilen parçalarını seslendirecek.

Piyanistler Kai Schumacher ve Toros Can, yarın Borusan Müzik Evi'nde müzikseverlere buluşacak.

Anadolu etnik müzik sanatçısı Ahmet Aslan, yarın Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu'nda sahne alacak. Türkçe, Kurmanci ve Zazaca seslendirdiği türkülerle Dersim bölgesinin inanç, antropolojik ve psikolojik yapısını yansıtan Aslan'a konserde, Drama Ensemble eşlik edecek.

Ahmet Özhan, 31 Mart Cumartesi günü CRR Konser Salonu'nda sevenleriyle buluşacak.

Aynı gün, Küçükçekmece Oda Orkestrası Halkalı Kültür ve Sanat Merkezi'nde konser verecek.

Ülker Sports Arena Sahnesi, 31 Mart Cumartesi günü Gece müzik topluluğu ve Sıla'ya evsahipliği yapacak.

Kıraç, "Derindekiler" isimli 3D albümünün şarkılarını 31 Mart Cumartesi günü ve 1 Nisan Pazar günü Büyükçekmece Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenleyeceği 3D konserde seslendirecek.

Caz vokalisti Şirin Soysal, 31 Mart Cumartesi günü Borusan Müzik Evi'nde sevenleriyle buluşacak.

"Ayten Alpman ile Bir Başkadır Müzik" konseri, 31 Mart Cumartesi günü İstanbul Jazz Center'da gerçekleştirilecek.

Aynı gün, Paris doğumlu İsrailli şarkıcı Yael Naim, garajistanbul'da sahne alacak.

İstanbul Devlet Türk Müziği Topluluğu, 1 Nisan Pazar günü CRR Konser Salonu'nda "Ölümünün 300. yıl dönümünde Itri" adlı konser verecek. Konserde, büyük bestekarın değişik formlardaki eserlerine yer verilecek.

Fazıl Say ve Patricia Kopatchinskaja, 2 Nisan Pazartesi günü İstanbul Kültür Merkezi Akıngüç Oditoryumu ve Sanat Merkezi'nde dinleyenleri piyano ve kemanın tınılarıyla buluşturacak.

-Melihat Gülses ve Dragos Musiki Derneği, Yeditepe Üniversitesi sahnesinde-

Melihat Gülses ve Dragos Musiki Derneği Korosu, 3 Nisan Salı günü Yeditepe Üniversitesi İnan Kıraç Sahnesi'nde "Aile Evi Umut Konseri" adlı konser verecek.

Üç kıtadan ilham alan iki perküsyoncu Amy Salsgiver ve Alex Baker, "Naked Drum Project" ile özgün besteleri ve çağdaş repertuvarı, kendilerine ve çalgılarına has bir yorumla 4 Nisan Çarşamba günü Borusan Müzik Evi'nde dinleyenlere sunacak.

İranlı solist Ali Reza Ghorbani ve ve Tunuslu solist Dorsaf Hamdani, 5 Nisan Perşembe günü CRR Konser Salonu'nda "Ivresse" projesini müzikseverlerle paylaşacak.

Daimi şefleri Alexander Liebreich yönetimindeki Münih Oda Orkestrası, 5 Nisan Perşembe günü İş Sanat'a konuk olacak.

Karlsruheli üçlü Kammerflimmer Kollektief, Nova Muzak Serisi'nin bu ayki etkinliğinde 5 Nisan Perşembe günü Borusan Müzik Evi'nde sahne alacak.

-Devlet ve şehir tiyatroları-

İstanbul Devlet Tiyatrosu'nda 30 Mart-5 Nisan tarihleri arasında Beykoz Ahmet Mithat Efendi Sahnesi'nde "Zalim Mahmut", Cevahir sahnelerinde "Yanık",

"Sezuan'ın İyi İnsanı", "Aşkın Sıradanlığı" ve "At", Küçük Sahne'de "Kendi Kendine Konuşmaktır Aşk" ve "Ne Güzel Şey Hatırlamak Seni", Küçükçekmece DT Sahnesi'nde "Açıl Kafam Açıl" ve "Zalim Mahmut", Üsküdar Stüdyo Sahnesi'nde

"Michalengelo" ve Üsküdar Tekel Sahnesi'nde "Antigone" ve "Birdy" adlı oyunlar sahnelenecek.

Aynı tarihlerde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nda izlenebilecek oyunlar ise şöyle:

"Fatih Reşat Nuri Sahnesi'nde "Aşk Halleri", "Benim Arkadaşım Yok" ve

"Zırhlı Kurt(Kösem Sultan ile Avcı Mehmed)", Gaziosmanpaşa Ferih Egemen Sahnesi'nde "Boncuk" ve "Deniz Kızı", Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde

"Otobüs" ve "İstanbul Hatırası", Kağıthane Sadabad Sahnesi'nde "Toros Canavarı", "Çiçek Prenses" ve "Buluşma Yeri", Kağıthane Küçük Kemal Sahnesi'nde "Boya Benek" ve "Benim Arkadaşım Yok", Kadıköy Haldun Taner Sahnesi'nde "İntiharın Genel Provası", Fareli Köyün Kavalcısı" ve "Günlük Müstehcen Sırlar", Ümraniye Sahnesi'nde "Kargaşa", "Karagöz Balıkçı" ve

"Aşk Halleri", Üsküdar Müsahipzade Sahnesi'nde "Ben Sinema Artisti Olmak İstiyorum" ve "Dullar", Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi'nde "Gönlümdeki Osman Hamdi Bey", "Şahmeran" ve "Çığ".

-Sahne sanatları-

Kraliçe Lear, yarın ve 31 Mart Cumartesi günü Kenter Tiyatrosu'nda, 1 Nisan Pazar günü ise Caddebostan Kültür Merkezi'nde sergilenecek.

Ali Tokul'un yazdığı, Çanakkale Savaşı'na ilişkin "Sahibini Arayan Mektuplar" oyunu, yarın Halkalı Kültür ve Sanat Merkezi'nde tiyatroseverlerle buluşacak.

İnsanların tercihleri ve sonuçları üzerine derin bir toplumsal eleştiri ve yüzleşmeye davet eden "Kapılar" adlı oyun, yarın Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi'nde sahnelenecek.

Caddebostan Kültür Merkezi, yarın tiyatrogerçek tarafından sahnelenen Cemal Süreya'nın şiirlerinden ve bazı düz yazı metinlerinden oluşan "Üstü Kalsın" oyununa evsahipliği yapacak. Müziğin şiirlere eşlik ettiği gösteri, simgeler ve çağrışımlarla düzenlenmiş sahne atmosferinde Hakan Gerçek ve Tilbe Salim, şairin büyüleyici şiirlerine hayat verecek.

Sadri Alışık Tiyatrosu'nun komedi türündeki oyunu "Oğluma Bir Haller Oldu", yarın Akatlar Kültür Merkezi'nde izlenebilecek.

"Annem Yokken Çok Güleriz" adlı oyun, 31 Mart Cumartesi günü Caddebostan Kültür Merkezi'nde izleyiciyle buluşacak

Cem Davran ve Erkan Can'ın rol aldığı "Alevli Günler", 4 Nisan Çarşamba günü Caddebostan Kültür Merkezi'nde tiyatroseverlerin karşısında olacak.

1916 yılında geçen ve gerçek olaylardan hareketle kurgulanan "Medine Müdafaası" oyunu, 5 Nisan Perşembe günü Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nde sahnelenecek.

-Çocuklar için-

Akbank Çocuk Tiyatrosu'nun sahneye koyduğu "En Mutlu Kim" çocuk oyunu, 31 Mart Cumartesi günü Akbank Sanat'ta izlenebilecek.

"Bay Vıcık! Köpek Çiço'yu Rahat Bırak!", 31 Mart Cumartesi günü Beşiktaş Belediyesi Akatlar Kültür Merkezi'nde, "Biz Kocaman Bir Aileyiz", 1 Nisan Pazar günü Müjdat Gezen Tiyatrosu Savaş Dinçel Sahnesi'nde, "Ali Baba'nın Çiftliği", 31 Mart Cumartesi günü Halis Kurtça Kültür Merkezi'nde ve 1 Nisan Pazar günü Akatlar Kültür Merkezi'nde çocuklarla buluşacak.

Fulya Fuar-Sanat Merkezi, 31 Mart Cumartesi günü "Mozart ve Perileri"ne, Caddebostan Kültür Merkezi ise aynı gün "Bir Kümes Müzikali"ne evsahipliği yapacak.

-Sergiler-

Sokak sanatı "graffiti"yi iç mekanlara taşıyan "Outside-in" sergisi, 5 Nisan-5 Mayıs tarihleri arasında ALANistanbul'da gerçekleştirilecek.

Çiğdem Michalski, William Buchina, Nils Petter Löfstedt&Erik Vestman, Merve Şendil, Gamze Özer, Tayfun Serttaş, Merve Morkoç, Various&Gould'ın eserlerinin yer aldığı sergi, sosyolojik angajmanların ötesinde yeni bir estetik olasılık arayışı ve girişimi olarak dikkati çekiyor.

Necdet Öksüz'ün son dönem çalışmaları 5-25 Nisan tarihleri arasında Artisan Sanat Galerisi'nde görülebilecek.

Figüratif resme dinamik kompozisyonlarla yeni bir soluk getiren ressam Zeynep Akgün'ün "Koma" isimli sergisi, 4-29 Nisan tarihleri arasında Artgalerim Nişantaşı'nda ziyaret edilebilecek.

Avusturyalı sanatçı, performansçı ve yazar Ona B'nin "Siyasi Sloganlardan Türk Filmi Afişlerine" sergisi, yarın garajistanbul'da sanatseverlerle buluşacak.

Emine Akbucak'ın ışık-zaman-mekan olgusu üzerine fotoğraf çalışmalarını içeren "Dioptrics" başlıklı fotoğraf sergisi, 1-14 Nisan tarihleri arasında Galeri Artist Çukurcuma'da gezilebilecek.

- İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İstanbul'da Kültür-sanat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement