İtalyanlar Türkiye ile Ticaret İlişkilerinden Memnun - Son Dakika
Yerel

İtalyanlar Türkiye ile Ticaret İlişkilerinden Memnun

İtalyanlar Türkiye ile Ticaret İlişkilerinden Memnun

22. Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı’nda (MARBLE) büyük ilgi gören İtalyan firmaların temsilcileri, İzmir’deki fuarın iki ülke arasındaki işbirliğini artırdığını söyledi.

26.03.2016 10:14

22. Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı'nda (MARBLE) büyük ilgi gören İtalyan firmaların temsilcileri, İzmir'deki fuarın iki ülke arasındaki işbirliğini artırdığını söyledi.

Dünyanın ilk üç mermer fuarı arasında yer alan Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı, bu yıl 22. kez İzmir'de kapılarını açtı. Fuar, sektörün önemli temsilcilerini de ağırladı. Teknolojik ürünleriyle öne çıkan İtalya da, fuarda dünyanın dört bir yanından gelen alıcı heyetlerin gözdesi oldu. İtalyan firmaların temsilcileri, İzmir'deki fuarın iki ülke arasındaki işbirliğini artırdığını belirtti. Fuarı değerlendiren İtalyan Dış Ticaret ve Tanıtım Ajansı (ITA) Müdürü Aniello Musella, "MARBLE, hem Türkiye-İtalya arasında daha çok ticaretin kapısını açıyor, hem üretici hem de tüketici için katma değeri yüksek ürünlerin ortaya çıkmasını sağlıyor" dedi. Pedrini Firması Satış Müdürü Dr. Giorgio Bignone de, Türkiye'nin kendileri açısından önemli bir ülke olduğunu dile getirerek, "2002-2004 yılları arasında Türkiye bizim önde gelen ihracat ülkesiydi. Şimdi çok daha ileri seviyede öneme sahip ve bu nedenle daha büyük mermer parçalarını işlemek için çalışıyoruz. Bunun için Torbalı ve Elazığ'daki mermer fabrikalarıyla, bu teknolojiyi geliştirmek için işbirliğinde çalışıyoruz. MARBLE ile bu işbirliklerini sağlamak artık daha kolay" şeklinde konuştu.

Diğer firma temsilcileri ise İzmir'de bulunmaktan dolayı mutlu olduklarını ifade ederek, iki ülke arasındaki ilişkileri daha da artırmak istediklerini kaydetti. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İtalyanlar Türkiye ile Ticaret İlişkilerinden Memnun - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement