Kadın Sorunları Sanatsal Bakış - Son Dakika
Yerel

Kadın Sorunları Sanatsal Bakış

Kadın Sorunları Sanatsal Bakış

Bornova Belediyesi, bu yıl ikincisini düzenlediği Uluslararası Kadın Sanatçılar Festivali'nde birbirinden ünlü isimleri ağırlayacak.8 Mart Dünya Çalışan Kadınlar Günü kapsamında, 5-11 Mart tarihleri arasında yedi gün boyunca sürecek panel,...

23.02.2012 13:39

Bornova Belediyesi, bu yıl ikincisini düzenlediği Uluslararası Kadın Sanatçılar Festivali'nde birbirinden ünlü isimleri ağırlayacak. 8 Mart Dünya Çalışan Kadınlar Günü kapsamında, 5-11 Mart tarihleri arasında yedi gün boyunca sürecek panel, konser, film gösterimi, tiyatro ve dans gösterisi etkinliklerine tüm yurttaşları davet eden Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, "Kadınlarımızın temel sorunlarına sanatla dokunacağız" dedi.

Bornova Belediyesi'nin 8 Mart Dünya Çalışan Kadınlar günü kapsamında düzenlediği 2. Uluslararası Kadın Sanatçılar Festivali 5-11 Mart tarihleri arasında yapılacak. Yedi gün boyunca vatandaşlar kültür ve sanat etkinliklerine doyacak. Bornova'nın farklı yerlerinde gerçekleştirilecek etkinliklere tüm yurttaşlar davetli olacak. Festival boyunca düzenlenecek panellerde anne, yazar, sanatçı, oyuncu, gazeteci, sendikacı, sosyolog, siyasetçi, iş kadını, insan hakları savunucusu gibi kimlikleriyle ön plana çıkan kadınlar konuşmalar yapacak.

Festivalin açılışı Zeynep Tanbay dans gösterisiyle yapılacak. Ardından "Kulak Misafiri" isimli Brenna Maccrimmon konseriyle devam edecek etkinlikler film, belgesel gösterimleri, "Ege Çağdaş Kadın Orkestrası" konseri, "Toplumsal Cinsiyet Eşitliği" paneli, kukla gösterisi, Fide Köksal konseri, "Bir Kadın Tanıdım-Türkan" isimli tiyatro oyunu, Çağıl Kaya Band konseriyle devam edecek. 2. Uluslararası Kadın Sanatçılar Festivali 11 Mart Pazar günü Jehan Barbur konseriyle sona erecek.

2. Uluslararası Kadın Sanatçılar Festivali'nde farklı sanat alanlarından sanatçı, yazar ve toplumun önde gelen kadın isimleri bir araya gelecek. Festivalde, kadının sanattaki var oluşu ve sanatsal bakış açısıyla kadın sanat üreticilerinin genelde toplumla, özelde ise kadınlarla buluşturulması hedefleniyor. Bornova Belediyesi proje ile kadınların; kültür ve sanat alanında fırsat ve olanaklardan eşit biçimde yararlanmalarının sağlanmasına, olanakların gelişmesine katkı sağlayacak. Bu alandaki sorunlara çözümler getirilmesinin hedeflendiği festivalde,

kadınların örgütlenmeleri, siyaset ve girişimciliğe kadar birçok alanda bilinçlenmelerine katkı da sağlanacak.

Sanatın evrende ortak bir dil olduğunu belirten Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, "Geçtiğimiz yıl başlattığımız Uluslararası Kadın Sanatçılar Festivali'ni bu yıl da düzenliyoruz. Amacımız kadınlarımızın toplumdaki rolü başta olmak üzere, cinsiyet ayrımı, şiddet gibi konuları ve kadının yaşadığı sorunları sanatsal etkinliklerle topluma anlatmak olacak. Kadınlarımızın yaşadığı tüm sorunlara eşitlikçi bir yaklaşım sağlamayı hedefliyoruz. Türkiye'de ilk olan festivalin bu yıl ikincisini düzenleyerek yurttaşlarımızı kültür ve sanata doyuracağız. Kadınlarımızın temel sorunlarına sanatla dokunacağız. Ulusal ve uluslar arası olmak üzere sanatın tüm alanlarından seçmelerle kadınlarımız konusunda bilinçlendirmeyi sağlayacağız" diye konuştu.

(AH-)

23.02.2012 13: 19 TSİ

NNNN - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kadın Sorunları Sanatsal Bakış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement