Memur Sen'den Öncü Kuşak Konferansı - Son Dakika
Yerel

Memur Sen'den Öncü Kuşak Konferansı

Karaman Memur-Sen İl Temsilciliği, Maarif Anlayışımız ve Öncü Kuşak konulu konferans düzenledi.

17.01.2015 10:01  Güncelleme: 16:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karaman Memur-Sen İl Temsilciliği tarafından "Maarif Anlayışımız ve Öncü Kuşak" konulu konferans düzenlendi.

Yazar Yusuf Kaplan, Yunus Emre konferans salonunda düzenlenen konferansta, Türkiye'nin dünya tarihi yapılanmasında kilit rol oynadığını söyledi.

Afrika'nın, Asya'nın ve Avrupa'nın kesişme noktasının Türkiye olduğunu belirten Kaplan, "Üç kıtanın kesiştiği yer bizim merkezinde bulunduğumuz coğrafyadır. İnsanlık tarihi son 300 yıla kadar burada, merkezinde bizim bulunduğumuz coğrafyada yapıldı. Burası Balkanlar, Orta Doğu ve Kafkaslar yani Osmanlı medeniyet coğrafyası. 300 yıldan sonra artık tarih burada yapılmıyor" dedi.

İslam coğrafyasında kan ve gözyaşının yayıldığını ifade eden Kaplan, şunları kaydetti:

"İslamofobi'yi Avrupalılar bizim için geliştirdiler. Biz kanın gözyaşının her tarafa yayıldığı bir coğrafyayız. Dünyanın en mazlumları biziz. Dünyada en fazla Osmanlı'nın çekilmesiyle oldu bu. Dünyada en fazla zulüm gören coğrafyayız ama adamlar bizi düşman olarak görüyor. Bu coğrafya bağımsız değil. Dışarıdan Amerika bütün Arap ülkelerine yığınak yaptılar. Dışarıdan Amerikalılar içeriden İngilizler demokrasiyi kontrol ediyorlar. Bizim İslam coğrafyasındaki sorunumuz bağımsızlık sorunu. Biz tarihimizin en büyük kırılmasını yaşıyoruz. En büyük krizimizi yaşıyoruz."

Konferansa, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Sabri Gökmen, daire müdürleri, STK temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Memur Sen'den Öncü Kuşak Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement