Koçer'den Ekonomi Paketine İlişkin Açıklamalar - Son Dakika
Yerel

Koçer'den Ekonomi Paketine İlişkin Açıklamalar

Koçer\'den Ekonomi Paketine İlişkin Açıklamalar

Gaziantep Milletvekili ve Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Nejat Koçer, Başbakan Binali Yıldırım’ın pazartesi günü Bakanlar Kurulu sonrası açıkladığı ekonomi paketine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

07.07.2016 11:10

Gaziantep Milletvekili ve Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Nejat Koçer, Başbakan Binali Yıldırım'ın pazartesi günü Bakanlar Kurulu sonrası açıkladığı ekonomi paketine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

AK Parti Milletvekili Nejat Koçer, Türkiye'de ekonomik ve siyasi istikrarın birlikte gerçekleştiği belirterek,"AK Parti iktidarları döneminde refah seviyesi yüksek toplum, refah seviyesi yüksek ülke hedefi temel öncelikler arasındaki yerini hep korumuştur. Güçlü ülke olmanın yolu güçlü ekonomiden geçmektedir. Bu anlayışla 14 yıldır ortaya konulan icraatlar, alınan kararlar ve hayata geçirilen yapısal reformlar ile Türkiye önüne koyduğu hedeflere emin adımlarla ilerlemekte, kalkınma programlarını başarıyla gerçekleştirmektedir.

Başarı süreklilik arzetmesi halinde kıymetlidir. O nedenledir ki istikrar; Türkiye'de bizim için slogan olmaktan öteye geçmiş, 26 çeyrektir yakalanan kesintisiz büyüme ile tescillenmiş ve bu ülkenin gerçekliğine dönüşmüştür. Ekonomik ve siyasi istikrar birlikte gerçekleşmesi halinde anlamlıdır. Türkiye çok şükür bunu başardı. Siyasi istikrarı 14 yıldır değişmeyen tek partili iktidar ile yakaladı. Ancak ekonomi, yapısı gereği dinamiktir ve ekonominin ihtiyaçları değişkendir. Bu gerçeğin farkındalığı ile Başbakanımız Binali Yıldırım yeni bir ekonomi paketini açıkladı. Kapsamı itibari ile milyonları ilgilendiren ve yapısı itibariyle reform niteliğindeki bu paketin bir kısmını, yasama ayağının ilk durağı olan Plan ve Bütçe Komisyonumuzda geçen hafta tamamladık.

Yurtdışındaki varlıkların Türkiye'ye vergi muafiyeti ile getirilebilmesi, karşılıksız çek için idari para cezası düzenlenmesi ve bu cezanın ödenmemesi durumunda hapis cezası uygulaması, çekte karekod uygulaması, ihracatçılarımıza yeşil pasaport verilmesi, şirket kurulum işlemlerinin en basite indirgenmesi ve pek çok vergi harç muafiyeti bu paket kapsamındaki bazı başlıklar. Her biri ayrı ayrı çok önemli yenilikler" dedi.

Koçer, üretim ve istihdam temelli bu pakette öne çıkan bazı başlıkları sıralayarak, "110 bin esnafın 392 milyon TL lik temerrüt faizinin tamamı siliniyor. Bağkur sigorta pirimleri yüzde 5 oranında iniyor şoför esnaftan da ÖTV alınmıyor. Dış ticaret işlemleri için kapı kapı dolaşma devri kapanıyor, tek pencere ile bürokrasi, maliyet ve zaman kaybı azalıyor. Kredi kullanımında teminat gösterilen taşınır varlıkların kapsamı genişliyor. Esnafımız varıyla yoğuyla aldığı makinasını teminat olarak gösterebilecek. Yatırım teşvik sistemi yenileniyor, süreli olan bazı teşvikler kalıcı hale dönüşüyor. Stratejik sektör ve proje bazlı destek sistemi başlıyor. Özellikle yatırım ve üretim ayağı bakımından finansal yapısı güçlendirilmek suretiyle Kalkınma Bankasına yeniden işlerlik kazandırılacak olması önemli. Yine nemli bir yapı olan Eximbank'tan kredi kullanımında teminat noktasında kolaylaştırıcı tedbirler alınacak olması önemli. Bir diğer başlık Turkuaz Kart. Bu sistemin önemi beyin göçünü tersine yani yüksek nitelikli insan gücünü ülkemize çekecek, çevirecek olması. Kaynaklarımızın kısıtlı olduğunun farkındayız. Tasarruf çok önemli bir başlık. Kamuda tasarruf önlemleri hem de kamu hizmet kalitesinden zerre taviz verilmeden hayata geçiyor. Milyonları ilgilendirdiğini ifade etmiştim. Zira pakette yalnızca yatırımcıya, esnafa, girişimciye yönelik uygulamalar, yenilikler yok. Yurtdışından araç getirme imkanı tanınan emekliden, kullandığı ama süresinde satın alamadığı 2/B arazi sahiplerine, iş imkanı tanınacak şehit yakınlarından, araç alımında ÖTV muafiyetine kavuşacaklara kadar pek çok kesimden vatandaşımızı yakından ilgilendiren bu ekonomi paketinin bayram şekeri tadında olmasını ve ülkemiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Koçer'den Ekonomi Paketine İlişkin Açıklamalar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement