Köy Geleneklerini Devam Ettiriyorlar - Son Dakika
Yerel

Köy Geleneklerini Devam Ettiriyorlar

Köy Geleneklerini Devam Ettiriyorlar

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, köylerden gelerek ilçe merkezine yerleşen köylü vatandaşlar geleneklerini devam ettiriyorlar.

07.07.2014 14:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, köylerden gelerek ilçe merkezine yerleşen köylü vatandaşlar geleneklerini devam ettiriyorlar.

Balıkesir'in Balya, İvrindi ve Çanakkale'nin Yenice ilçesine bağlı köylerden gelen vatandaşlar, Geriş mahallesinde hep birlikte iftar açıyorlar. İftar yemeğini her akşam bir aile üstlenirken, sokağa serilen halı ve kilimlerin üzerinde kadın erkek çoluk çocuk hep birlikte iftarlar açılıyor. Emekli imam Ramazan Avcı'nın hazırladığı iftar yemeğine Belediye Başkanı Necdet Uysal ile Ak Parti ilçe başkanı Onur Bedir ve bazı belediye meclis üyeleri de katıldı. Başkan Uysal, geleneklerini yaşatan vatandaşları kutlarken, iftar sahibi Ramazan Avcı da geleneklerini yaşatmaya kararlı olduklarını söyledi. Geleneklerin yaşatılmasını isteyen Ak Partili Belediye Başkanı Necdet Uysal, "Bu gün mübarek Ramazan gününde köyden gelen insanların geleneklerini yaşatıyor olmaları beni mutlu etti. Çok sevindim. Toplumun birlik ve beraberlik içinde olduğunu bir daha gördüm. Toplumun hoş özelliklerini gördük. Bu yemeği hazırlayanlara teşekkür ediyorum. Ramazanları mübarek olsun. Allah, yeni Ramazanlara erdirsin" dedi. Ak Parti ilçe başkanı Onur Bedir de, "Mahallede geleneği yaşatıyoruz. Bu gelenek yüzyıllarca devam edecek. Devam ettirenleri kutluyorum" dedi.

İftara katılanlara teşekkür eden Ramazan Avcı ise, "Ben 2006 yılında emekli oldum geldim buraya. Burasını, İvrindi, Balya ve Avunya'nın köylerinden gelenler oluşturuyor. Bu adetler köylerde olduğu için biz de devam ettirmeye çalışıyoruz. 30 Ramazan'ın en az 20 gününde bunu yapıyoruz. Yaşatanlardan, yaşatmak isteyenlerden Allah razı olsun" dedi. Nuri Çamoğlu da, "Bu bizim geleneğimiz. 10 gün sonra sıra bende. Geleneğimizi devam ettireceğiz. Ramazan ayında böyle hayır işlerini yapmaya gayret gösteriyoruz" dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Köy Geleneklerini Devam Ettiriyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement