Lice'de Çiftçilere Organik Tarım Eğitimi Verildi - Son Dakika
Yerel

Lice'de Çiftçilere Organik Tarım Eğitimi Verildi

Lice\'de Çiftçilere Organik Tarım Eğitimi Verildi

Diyarbakır'ın Lice İlçesinde Organik Tarımın Geliştirilmesi" projesi kapsamında 90 üreticiye Organik Bitkisel ve Hayvansal Üretim Eğitimleri verildi.

27.03.2016 15:48

GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı'nın GAP Organik Tarım Değer Zinciri Pilot Uygulamaları Mali Destek Programı kapsamında Karacadağ Kalkınma Ajansı desteği ile yürütülen 'Diyarbakır'ın Lice İlçesinde Organik Tarımın Geliştirilmesi" projesi kapsamında 90 üreticiye Organik Bitkisel ve Hayvansal Üretim Eğitimleri verildi.

Lice Belediyesi toplantı salonunda gerçekleştirilen eğitimde Dicle Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Gültekin Özdemir "Organik Bağcılık ile Organik Tarımda Gübreler ve Gübreleme" konusunda, Doç. Dr. Hakan Yıldırım "Organik Meyvecilik" konusunda, Prof. Dr. Abdullah Sessiz "Organik Tarımda Tarım Makinaları Uygulamaları" konusunda, Doç. Dr. Muzaffer Denli "Organik Hayvansal Üretim" konusunda ve Ziraat Mühendisi Erhan Akalp ise "Organik Sebzecilik" konularında eğitimler verdi. Eğitim sonunda Öğretim Üyeleri tarafından Diyarbakır ilinde organik tarımın geleceğine yönelik yapılması gerekenler konusunda önerilerin sunulduğu bir organik tarım paneli de gerçekleştirildi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Lice'de Çiftçilere Organik Tarım Eğitimi Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement