Maçta Çıkan Olaylara Sendikalar Tepki Gösterdi - Son Dakika
Yerel

Maçta Çıkan Olaylara Sendikalar Tepki Gösterdi

Adıyaman'da Diyarbakır Fatih Lisesi ile Adıyaman Atatürk Lisesi arasında oynanan maçta çıkan olaylarla ilgili sendikalar ortak açıklama yaptı.

19.04.2012 18:26

Adıyaman'da Diyarbakır Fatih Lisesi ile Adıyaman Atatürk Lisesi arasında oynanan maçta çıkan olaylarla ilgili sendikalar ortak açıklama yaptı.

Eğitim-Bir-Sen Başkanı Gaffari İzci ve Türk Eğitim-Sen Başkanı Şemsettin Ağar ve sendikaların yönetim kurulu üyeleri, Atatürk Lisesi öğrencileriyle birlikte Demokrasi Parkı önünde basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasını Ferdi Sincar yaparken, Diyarbakır Fatih Lisesi sporcularından birisinin terör örgütünün sözde renklerini temsil eden bez parçasını açmasının ardından çıkan olayların kabul edilemez olduğu vurgulandı.

Ferdi Sincar, "Yaşanan olaya seyirciler tepki gösterince, bu defa emniyet güçleri orantısız güç kullanarak seyircilere müdahale etmiştir. Olaylar neticesinde 3 öğrenci yaralanıp hastaneye kaldırılmıştır. Bu olaylar üzerine Adıyamanlı öğrenciler tarafından stada Türk Bayrağı asılmıştır. Olaydan sonra maçta hazır bulunanlar, olaylarda ihmali olduğu gerekçesiyle polis ve hakemler hakkında suç duyurusunda bulunmuşlardır. Bu olayların böyle olduğu basının çektiği görüntülerden de anlaşılmaktadır. Özellikle

PKK'ya ait sözde bez parçası açılınca maçın hakemleri ve emniyet güçlerinin duyarsızlığı kabul edilemez. Eğitim camiası olarak öncelikle bu olayı kınıyoruz" dedi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Maçta Çıkan Olaylara Sendikalar Tepki Gösterdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement