Mavi Marmara'ya Ziyaretçi Akını - Son Dakika
Yerel

Mavi Marmara'ya Ziyaretçi Akını

Mavi Marmara\'ya Ziyaretçi Akını

Canik Belediyesi’nin organizasyonuyla Samsun’a gelen Mavi Marmara Gemisi, 5. günde de büyük ilgi gördü.

11.03.2015 17:18

Canik Belediyesi'nin organizasyonuyla Samsun'a gelen Mavi Marmara Gemisi, 5. günde de büyük ilgi gördü.

Gemiyi 5 günde 13 bine yakın kişi ziyaret ederken, Başkan Osman Genç, Çanakkale ve Mavi Marmara ruhunu gençlere iyi aşılamak gerektiğini belirterek, "Gençliği değerleriyle güçlü olan ülkenin geleceği de güçlü olur" dedi.

Mavi Marmara Gemisi Samsunluları ağırlamaya devam ediyor. Canik Belediyesi'nin, düzenlediği organizasyonla İsrail'in saldırısından 5 yıl sonra insanlık ve özgürlük için yeniden yola çıkardığı Mavi Marmara Gemisi, Samsun'a gelişinin 5. gününde de ziyaretçi akınına uğradı. Gemiyi 5 günde 13 bine yakın kişi ziyaret etti. Mazlum Coğrafyalar Müzesi'nin yer aldığı gemide, Canik Belediye Başkanı Osman Genç'in de katıldığı konferanslarla ziyaretçiler Çanakkale ve mazlum coğrafyalar hakkında bilgilendirilirken, Mavi Marmara gazileri de saldırı anlarını anlatıyor.

İKİ AYRI KONFERANS

Mavi Marmara Gemisi'nde 5. gün iki ayrı konferans düzenlendi. Öğleden önce Hamit Göktürk "Kalbimizin Doğusu Doğu Türkistan" konulu konferansta mazlum ülkeler arasında yer alan Doğu Türkistan'da Müslüman Türklerin yaşadığı zulmü anlattı. Öğleden sonra ise Araştırma Görevlisi Ozan Tuna "Çanakkale Savaşları" konulu konferansta, destan yazılan Çanakkale'de yaşanan o günleri ziyaretçilerle paylaştı.

MAZLUM COĞRAFYALARIN SESİ

Konferansa katılanlara yönelik yaptığı konuşmada, Filistin'e insani yardım götürmek için yola çıkan Mavi Marmara Gemisi'ne Siyonist İsrail'in barbarca saldırıda bulunduğunu hatırlatan Başkan Osman Genç, "Mavi Marmara şehitlerimizin kanıyla sulanmış bir gemidir. Bu bakımdan Mavi Marmara'nın kurtuluş mücadelesi Samsun'da olması çok anlamlı. Gençlerimizi 21. yüzyılda, mazlum coğrafyaların sesi olan Türkiye'nin bu sesini anlayacak ve algılayacak yetiştirmek ve geleceğe hazırlamak istiyoruz" diye konuştu.

"GENÇLERİMİZ ÇANAKKALE RUHUNU BİLMELİ"

Necip Fazıl Kısakürek'in, "Toplumlar parasızlıktan değil, ahlaksızlıktan çökerler" sözünü hatırlatan Başkan Genç, "Çanakkale bir ruhtur ve o ruhu gençlerimizde görürsek, geleceğimizden endişe etmemize gerek yoktur. Geleceğimiz olan gençlerimize Çanakkale ruhunu ve 21. yüzyılda insanlık vicdanının sembolü Mavi Marmara'yı doğru işlersek gençlerimiz ülkemizi geleceğe daha emin adımlarla taşıyacaktır" şeklinde konuştu.

Program sonunda konferansa konuşmacı olarak katılan Hamit Göktürk, Başkan Genç'e Doğu Türkistan'da Uygur Türklerinin taktığı fes hediye etti. Başkan Osman Genç, gemide ziyaretçilerin ilgisiyle karşılaşırken, Mavi Marmara gazilerinden Muhittin Gili, ziyaretçileri İsrail'in saldırısı hakkında bilgilendirdi. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mavi Marmara'ya Ziyaretçi Akını - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement