Muratpaşa Belediyesi Ermenek Problemini Yeniden Meclise Taşıdı - Son Dakika
Yerel

Muratpaşa Belediyesi Ermenek Problemini Yeniden Meclise Taşıdı

Muratpaşa Belediyesi Ermenek Problemini Yeniden Meclise Taşıdı

ANTALYA (İHA) Ermenek Mahallesinde hazine’ye ait taşınmazların yapı sahiplerine satışına imkan tanıyan yasal düzenlemenin, belediye arsalarını da kapsamasını sağlamak için Muratpaşa Belediyesi’nin çalışmaları sürüyorBelediye, hazine’ye ait taşınmazların üzerindeki yapı sahiplerinin sorununun çözümüne imkan sağlayan 4706 sayılı kanunun 5. Maddesi benzeri bir düzenlemenin, belediyenin taşınmazlarını da kapsaması için hazırladığı taslağı Antalya Milletvekilleri’ne tekrar gönderdi.

23.10.2015 11:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ANTALYA (İHA) Ermenek Mahallesinde hazine'ye ait taşınmazların yapı sahiplerine satışına imkan tanıyan yasal düzenlemenin, belediye arsalarını da kapsamasını sağlamak için Muratpaşa Belediyesi'nin çalışmaları sürüyor

Belediye, hazine'ye ait taşınmazların üzerindeki yapı sahiplerinin sorununun çözümüne imkan sağlayan 4706 sayılı kanunun 5. Maddesi benzeri bir düzenlemenin, belediyenin taşınmazlarını da kapsaması için hazırladığı taslağı Antalya Milletvekilleri'ne tekrar gönderdi. Antalya Milletvekilleri'nin; Muratpaşa Belediyesi'nin hazırladığı taslağı, kanun teklifi olarak, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı'na sunması bekleniyor.

BAŞKAN UYSAL: " YASAL FARKIN ORTADAN KALDIRILMASINI İSTİYORUZ"

Hazırladıkları ve daha önce de milletvekillerine sundukları tasarı hakkında bilgi veren Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal; "4076 sayılı kanuna göre; belediye sınırları içindeki Hazine arazileri, 2000 yılından önce yapılaşmış ise, yüzde 10'unu peşin yatırmak üzere beş yıllık vade ile taksitle hak sahibine satılıyor. Ermenek Mahallemiz'de, Hazine değil de belediye arazisi olduğu için, İhale kanuna tabi olarak satılabiliyor. Belediyeye ait arazilerde de, 4706 sayılı yasa hükmünün genişletilerek uygulanmasını, yasal farkın ortadan kaldırılmasını istiyoruz" dedi.

Muratpaşa Belediyesi, 7 Haziran'da yapılan genel seçimlerden 4 gün sonra 11 Haziran'da; tapu sorununun çözümü için Antalya Milletvekilleri ile biraraya gelmişti. 2000 yılından önce Ermenek Mahallesi'ndeki, belediyeye ait arsalar üzerine ev yapmış olanlara, bu alanların satışını öngören tasarı, 11 Haziran'da; toplantıya katılan CHP ve MHP'li Milletvekilleri'ne sunulmuş ancak TBMM'nin toplanamaması ve erken seçim kararı nedeni ile gündeme alınamamıştı. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Muratpaşa Belediyesi Ermenek Problemini Yeniden Meclise Taşıdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement