Muş'ta Kan Toplama Kampanyası - Son Dakika
Yerel

Muş'ta Kan Toplama Kampanyası

Muş\'ta Kan Toplama Kampanyası

Kızılay Muş Kan Bağış Merkezi, kan bağışı almaya başladı.

02.06.2016 16:46

Kızılay Muş Kan Bağış Merkezi, kan bağışı almaya başladı.

Kızılay Muş Kan Bağış Merkezi, eski İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü binası önünde otobüsle kan bağışı toplamaya başladı. Muş merkezde otobüste alınan kan bağışına ciddi bir ilginin olduğunu belirten Kan Bağış Merkezi Müdürü Dr. Kenan Şeker, üç gün sürecek olan kampanyadan 150 ünite bağış beklediklerini söyledi. Bulanık, Malazgirt ve Hasköy ilçelerinde de kan bağışı faaliyetlerini sürdüreceklerini ifade eden Dr. Şeker, "Türk Kızılay'ı olarak 2016 yılında 8 bin ünite kan bağışını hedefleyen Muş Kan Bağış Merkezi olarak iş başındayız. Bilindiği üzere bizim kışın ve Ramazan ayında Türkiye genelinde kan bağışımız diğer mevsimlere oranla biraz daha düşmektedir" dedi.

"RAMAZAN AYI BOYUNCA KAN BAĞIŞI BEKLİYORUZ"

Ramazan ayı boyunca iftardan sonra kan toplamaya devam edeceklerini kaydeden Dr. Şeker, "İnsanlar diğer mevsimlerde kan verebiliyorlarsa Ramazan ayında iftardan sonra herkes kan bağışında bulunabilir. Biz Ramazan ayı boyunca Atatürk Çocuk Parkı'nda kan bağışı alacağız. İftardan sonra gece saat 24.00'a kadar kan bağışımız devam edecektir. Şimdiden tüm halkımızı kan bağışına davet ediyoruz" şeklinde konuştu.

Ramazan ayında kan vermenin hiçbir yan etkisinin olmadığını kaydeden Dr. Şeker, "Kan bağışının hiçbir şekilde olumsuz bir etkiye neden olmadığını halkımız artık gördü ve inandı. Bu nedenle halkımızın iftardan sonra Kızılay çadırına gelmelerini istiyoruz. Zaten kan değeri düşük olan ve bizim de yaptığımız incelemeler sonucu kan vermeye uygun olmayan vatandaşlarımızdan almıyoruz. Geçtiğimiz yıl ki Ramazan ayı kampanyamızın bu yıl daha çok rağbet görmesini bekliyoruz" diye konuştu. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Muş'ta Kan Toplama Kampanyası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement