Ödemiş Süs Bitkileri ve Fidancılık Sergisi 12.kez Açıldı - Son Dakika
Yerel

Ödemiş Süs Bitkileri ve Fidancılık Sergisi 12.kez Açıldı

Ödemiş Süs Bitkileri ve Fidancılık Sergisi 12.kez Açıldı

Ödemiş Süs Bitkileri ve Fidancılık Sergisi, Ödemiş Fuar Alanında 12.kez kapılarını ziyaretçilere açtı.

20.10.2016 16:31

Ödemiş Süs Bitkileri ve Fidancılık Sergisi, Ödemiş Fuar Alanında 12.kez kapılarını ziyaretçilere açtı.

Açılışa İzmir Vali Yardımcısı Erol Türkmen, Ödemiş Kaymakamı Celil Ateşoğlu, Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, Gıda Tarım ve Hayvancılık İzmir İl Müdürü Ahmet Güldal, Orta Anadolu İhracatçılar Birliği Başkanı Osman Bağdatlıoğlu, Süs Bitkileri Üreticileri Alt Birlik Başkanı Ahmet Dündar, Ödemiş Süs Bitkileri Üreticileri Birliği ve Kooperatifi Başkanı Hüseyin Cabbar, İstanbul Ağaç A.Ş. temsilcileri, STK temsilcileri ve firmalar katıldı.

Program Ödemiş Nikah, Düğün ve Kongre Merkezi'nde saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Açılış konuşmasını ise Ödemiş Süs Bitkileri Üreticileri Birliği ve Kooperatifi Başkanı Hüseyin Cabbar yaptı.

Cabbar şunları ifade etti: "Ödemiş Süs Bitkileri ve Fidancılık Sergimizi bu yıl 12.kez açıyoruz. Bundan sonraki yıllarda da daha büyüyerek devam etmesini diliyoruz. Sergimize katılan, destek veren tüm kurumlarımıza ve firmalarımıza teşekkür ediyoruz."

Başkan Hüseyin Cabbar'ın ardından Orta Anadolu İhracatçılar Birliği Başkanı Osman Bağdatlıoğlu ile Süs Bitkileri Üreticileri Alt Birlik Başkanı Ahmet Dündar birer kısa konuşma yaptı.

Başkanı Ahmet Dündar şunları söyledi: "Süs Bitkileri Üreticileri seçimlerini tamamladı. Bundan sonra bizler sizler için varız, birliğimiz sizler için sektörümüz için var. Eksikliklerimiz olabilir hep birlikte çalışalım başarılı olalım. 12 yıldır devam eden Ödemiş Süs Bitkileri ve Fidancılık Sergisi de hayırlı uğurlu bol kazançlı olsun."

"Tarımın başkenti Ödemiş"

Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem ise sektörün Ödemiş'e katkısını vurgu yaparak, Türkiye'de tarım başkentinin Ödemiş olduğunu söyledi.

Badem şunları ifade etti: "Bu yıl sergimiz 12.kez açmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ödemiş'te patates üretimimiz, hayvancılığımız ve süs bitkileri dış mekan peyzaj üretimi ile topraklarımız sürekli olarak üretime devam ediyor. Bugün Ödemiş topraklarının 3/1'i hayvancılığa hizmet ediyor. Geçen hafta kentimizde Başbakanımız Binali Yıldırım'ı, tarım bakanımızı, ekonomi bakanımızı ve diğer bakanlarımızı, milletvekillerimizi, bürokratlarımızı ağırladık. Hükümetimizin milli tarım politikaları Ödemiş'ten Türkiye'ye ilan edildi. Bu durum Ödemiş'in farkındalığını ortaya koymuştur. Türkiye tarımının başkenti Ödemiş'tir. Açıklanan milli tarım projesi de ülkemiz çiftçileri için önemlidir."

"Türkiye genelinden 40 belediye Ödemiş'ten alışveriş yapıyor"

Gıda Tarım ve Hayvancılık İzmir İl Müdürü Ahmet Güldal ise Ödemiş'in önemli bir merkez olduğunu Türkiye genelinde 40'a yakın belediyenin Ödemiş'ten alış veriş yaptığını söyledi. Güldal, "Tarımın kalbinin attığı yerde Ödemiş'teyiz. Ödemiş son günlerde etkinliğini attırmış halde. Süs bitkileri ve fidan üretimi yapan firmalarımızın sayısı her geçen gün artmaktadır. Daha önceden mevcut olanlarda güçlenmektedir. Ödemiş ve çevresinden başta İstanbul ve İzmir Büyükşehir Belediyeleri olmak üzere Türkiye genelinde 40'a yakın belediye bu bölgeden süs bitkileri ihtiyacını karşılamaktadır. Yapılan bu alış verişin bölgeye 40 milyon TL gibi bir katkısı da vardır. Bakanlık ve il müdürlüğü olarak bizler süs bitkileri ve fidancılık üretiminin her zaman yanındayız. Başbakanımız Binali Yıldırım, milli tarım projesini Ödemiş'ten açıkladı. Tarımın başkenti Ödemiş'ten açıklanan milli tarım projesi ülkemiz tarımı için çok önem arz etmektedir. Hayırlı uğurlu olsun. Ödemiş Süs Bitkileri ve Fidancılık Sergimizde başarılı ve bereketli olsun." diye konuştu.

Son olarak konuşan Kaymakam Celil Ateşoğlu ise "Başbakanımızın da ifade ettiği gibi tarımın başkenti Ödemiş'e hoş geldiniz. 12.kez açtığımız Ödemiş Süs Bitkileri ve Fidancılık Sergimizde ben son üçüncüde varım ve sizlerle ilçemizin bu güzelliğini, bereketini paylaşmaktan mutluyum. Bildiğiniz gibi ilçemiz geçen hafta tarihi günlerinden birini yaşadı. Başbakanımız Binali Yıldırım ilçemize ziyaret ederek milli tarım projesini ilçemizden açıkladı. Milli tarım projesi kapsamında ülkemizde 941 havza oluşturuldu. Havza planlamalı ve desteklemeli bir çalışma uygulanacak." dedi.

Konuşmaların ardından Fuar Alanına geçildi. Başta Vali Yardımcısı Erol Türkmen olmak üzere protokol üyeleri serginin açılış kurdelesini hep birlikte kesti.

Açılışın ardından protokol üyeleri ve beraberindekiler sergiye katılan firmaları ziyaretlerde bulunarak hayırlı işler dilediler. Sergi 23 Ekim Pazar akşamına kadar açık kalacak. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ödemiş Süs Bitkileri ve Fidancılık Sergisi 12.kez Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement