"Odtü Van'da" Projesi - Son Dakika
Yerel

"Odtü Van'da" Projesi

"ODTÜ Van'da" projesi kapsamında Eymir Kültür Vakfı tarafından inşa edilen 192 öğrenci kapasiteli yurdun açılışı yapıldı.

09.11.2012 18:21

Ortadoğu Teknik Üniversitesi'nce (ODTÜ) hazırlanan

"ODTÜ Van'da" projesi kapsamında Eymir Kültür Vakfı tarafından inşa edilen 192 öğrenci kapasiteli yurdun açılışı yapıldı.

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) yerleşkesinde inşa edilen öğrenci yurdunun açılış törenine katılan Vali Münir Karaloğlu, kentin geçen yıl 23 Ekim ve 9 Kasım'da iki büyük felaket yaşadığını ve 644 kişinin hayatını kaybettiğini hatırlattı.

Depremden dolayı Van'da çok ciddi maddi ve manevi kayıplar yaşandığına değinen Karaloğlu, "Depremden hemen sonra devletimizin, hükümetimizin, sivil toplum örgütlerinin, 75 milyon milletimizin topyekun Van'ı sahiplenmesi ve yardıma koşması bu şehrin kısa sürede toparlanmasını sağladı. Bugün bir yılı dolmuş olmasına rağmen, sorunlarımızı büyük oranda çözmüş bulunmaktayız" dedi.

Sivil toplum örgütleri ve Kredi Yurtlar Kurumu tarafından yaptırılan yurtların kapasitesinin böylece 13 bin civarına geleceğini kaydeden Karaloğlu, bunun üniversite öğrencilerinin yüzde 50'sine yurt imkanı anlamına geldiğini söyledi.

ODTÜ Eymir Kültür Vakfı Başkanı Vasfiye İpekçi de, yaşanan depremlerin ardından YYÜ içerisinde 500 kişilik öğrenim ünitesi kurup açılışını yaptıklarını anımsattı.

Türkiye'nin her yerinde, zemin etütleri yapılmadan, zayıf zeminlere veya dere üstündeki alanlara binalar yapıldığını iddia eden İpekçi, "Sırf maddi çıkarlar yüzünden, teknolojiden, her türlü kontrolden uzak yapılan binalar yüzünden hep bu tip deprem ve sel felaketlerinden sonra yüzlerce, binlerce can yitiriyoruz" dedi.

Konuşmalar sonrası Vali Karaloğlu, ODTÜ Eymir Kültür Vakfı Başkanı İpekçi'ye, YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal ise ODTÜ Genel Sekreteri Prof. Dr. Hami Alpas'a teşekkür plaketi verdi.

Kurdele kesimi ve yurdun gezilmesi sonrası program sona erdi.

Açılışa Van Cumhuriyet Başsavcısı Osman Nuri Güler, Eski Turizm Bakanı Ahmet Tan, YYÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kenan Demirel, YYÜ Genel Sekreteri Prof. Dr. Murat Demirel, YYÜ öğretim üyeleri ve ODTÜ'lü öğrenciler katıldı.

Muhabir: Fahrettin Gök/ Sıtkı Yıldız

Yayıncı: Erdem Gültekin - VAN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 'Odtü Van'da' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement