Öğrenciler Gezip Keşfediyor - Son Dakika
Yerel

Öğrenciler Gezip Keşfediyor

Öğrenciler Gezip Keşfediyor

Dicle Üniversitesi öğrencileri, "Ülke senin keşfet" projesi kapsamında üniversitemiz öğrencileri İzmir, Çanakkale ve İstanbul'u gezdi.

24.11.2015 18:59

Gençlerin Türkiye'deki zenginliklerin keşfetmelerini amaçlayan Diyarbakır Valiliği ve Diyarbakır Emniyet Müdürlüğünün projesi ve destekleri kapsamında Dicle Üniversitesi'nde öğrenim gören 80 üniversite öğrencisi, ilk önce İzmir'de tarihi ve turistik yerleri gezdi.

Grup, rehber eşliğinde İzmir'in tarihi ve turistik yerlerini gezerek, şehir hakkında bilgilendirildi. Öğrenciler Konak Meydanı'ndaki Tarihi Saat Kulesi ve Vilayet Konağı önünde hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra Çanakkale'ye geçti.
Çanakkale Şehitliği'ni ziyaret eden öğrenciler, verilen amansız mücadele sonunda kazanılan büyük zaferi yerinde öğrenerek, tarihi olayların yaşandığı mekânları gördüler.

Çanakkale'nin yaşayan son gazilerinin ağzından Çanakkale'yi dinleyen öğrenciler, canlı bağlantı ile Seyit Onbaşının torunlarından Seyit onbaşının ibret dolu hayatını ve ülkesi için nelere göğüs gerdiğini dinledi. Gezinin son gününde İstanbul'un tarihi turistik yerlerini gezen öğrenci grubu, Sultanahmet Camii, Ayasofya, Eminönü, Boğaz Turu ve panoramayı gezdi. Geziden sonra çok sayıda ünlü konuğun katıldığı Beyaz Show programına konuk olan öğrenciler, pozitif enerjileri ve neşeleriyle programa renk kattılar.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Öğrenciler Gezip Keşfediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement