Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Açıklaması

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 2023 hedefleri arasında yer alan diğer hızlı tren projeleriyle Afyonkarahisar-İstanbul 2 saat 25 dakikaya, Afyonkarahisar-Sivas ise 3,5 saate düşeceğini bildirdi.

25.02.2015 12:59

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 2023 hedefleri arasında yer alan diğer hızlı tren projeleriyle Afyonkarahisar- İstanbul 2 saat 25 dakikaya, Afyonkarahisar- Sivas ise 3,5 saate düşeceğini bildirdi.

Eroğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Afyonkarahisar'a yapılan yatırımlarla alakalı değerlendirmelerde bulunarak, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından son 12 yılda 2 milyar 450 milyon lira tutarında yatırım yapıldığını kaydetti.

Kendi bakanlığı dışındaki diğer bakanlıkların Afyonkarahisar'a yatırım yapmaları hususunda her zaman gerekli desteği verdiğini ve bundan sonra da vermeye devam edeceğini belirten Eroğlu, şöyle devam etti:

"Bu destekler neticesinde Afyonkarahisar'a birçok kurum ve kuruluşun yatırım yaptığını ancak şehrin aslan payını Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığından aldığını 441 kilometre bölünmüş yol hizmete açıldı. Afyonkarahisar'da 2002 yılına kadar sadece 55 kilometre bölünmüş yol yapıldı. 2003'ten bu yana 441 kilometre bölünmüş yolun tamamlandığını ve toplam bölünmüş yol miktarının 495 kilometreye çıkarıldığını Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından il genelinde toplam 3 bin 504 kilometre asfalt çalışması yapıldı. 25 köprü inşaatıda tamamlandı. Zafer Havalimanı bölgeye yeni bir soluk getirdi. Kasım 2012'de hizmete açılan Zafer Havalimanı gerek Afyonkarahisar'a gerekse de Kütahya ve Uşak'a yeni bir soluk getirdi. Artık hem karadan hem havadan her yere ulaşmak mümkün oldu. Bu sayede Afyonkarahisar ekonomi alanında adeta şaha kalkacak. İnşa çalışmalarında sona gelinen Afyonkarahisar Spor Merkezi'nin tamamlanmasıyla birlikte hem spor hem de termal turizmde havalimanının da etkisiyle birlikte Afyonkarahisar'ın yıldızı daha da çok parlayacak."

Artık Afyonkarahisar'ın yollarının 'Afyon kaymağı' gibi olduğunu kaydeden Eroğlu "Zafer Havalimanımızı hizmete açtık, İzmir-Ankara Yüksek Hızlı Tren çalışmalarımız da tüm hızıyla devam ediyor. Afyonkarahisar-İzmir arası 2 saate, Afyonkarahisar-Ankara arası 1,5 saate inecek" ifadelerini kullandı.

Hızlı treni de devreye aldıklarında artık Afyonkarahisarlıların karadan, havadan, demir yolundan her yere çok daha kısa sürede çok daha emniyetli bir şekilde ulaşacaklarını ifade eden Eroğlu, şunları kaydetti:

"Ayrıca 2023 hedeflerimiz arasında yer alan diğer hızlı tren projeleri ile Afyonkarahisar-İstanbul 2 saat 25 dakikaya, Afyonkarahisar-Sivas ise 3,5 saate düşecek. Bütün bunlarında tamamlanmasıyla gerek yurt içinden gerekse de yurt dışından gelmek isteyenlerde hangi ulaşım aracını kullanırlarsa kullansınlar rahat bir şekilde şehrimize ulaşabilecekler. Biz bu topraklara gönül verdik, yatırım anlamında neye ihtiyaç varsa yaptık ve bundan sonrada yapacağız. Hemşerilerim hizmetin ve yatırımında en iyisine layıktır, bu bilinçle yolumuza devam edeceğiz."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement