Samanlı Tüneli'ne 'Orhangazi Tüneli' Adının Verilmesini İstiyorlar - Son Dakika
Yerel

Samanlı Tüneli'ne 'Orhangazi Tüneli' Adının Verilmesini İstiyorlar

Samanlı Tüneli\'ne \'Orhangazi Tüneli\' Adının Verilmesini İstiyorlar

Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ergün Efendioğlu, Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu bünyesindeki Türkiye’nin en büyük tüneli olan Samanlı Tüneli’ne “Orhangazi Tüneli” adının verilmesi gerektiğini söyledi.

08.11.2015 16:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ergün Efendioğlu, Gebze-Orhangazi- İzmir Otoyolu bünyesindeki Türkiye'nin en büyük tüneli olan Samanlı Tüneli'ne "Orhangazi Tüneli" adının verilmesi gerektiğini söyledi.

Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu bünyesindeki, Samanlı Dağları bölgesinde bulunan Samanlı Tünelinin isminin "Orhangazi Tüneli" olması gerektiğini ve bunu hak ettiğini düşünen Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası, tüneli ve otoyolun tamamlanmış ve devam eden bölümlerini ziyaret etti. Ziyaret sonrasında Yönetim Kurulu Başkanı Ergün Efendioğlu, Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu'nun Orhangazi'den geçen kısmında bulunan Samanlı Tüneli'yle ilgili açıklamalarda bulundu.

Efendioğlu, "İlçemizden geçen Gebze- Orhangazi-İzmir otoyolunun ilerleyişini tüm ilçe halkı ve özellikle kurumlar olarak ilgiyle takip ediyor ve dünya çapında büyük öneme sahip projenin kısa bir zamanda hızla tamamlanmakta oluşunu büyük takdirle karşılıyoruz. Henüz açılmadığı halde, otoyolun İlçemize yapmış olduğu olumlu etkilerini ve gelecekte İlçemizin gelişiminin nerelere gelebileceğini de bu günden rahatlıkla görebiliyor ve bundan da memnuniyet duyuyoruz. Mevcut karayolundan her gün yaklaşık 40 bin araç geçmekte ve bu geçiş, ilçemizin bilinirliği ve ticareti açısından önemli bir katkı sağlamaktadır. Fakat otoyol ile bu güzergahın eskisi gibi kullanılmayacağı aşikardır. Ayrıca her ne kadar otoyol, ovalarımızdan geçerken kullandığı güzergahta bulunan verimli tarım arazilerimizi kullanmış ve ovamızı bölmüş olsa da, otoyol projesinde Türkiye'nin en uzun çift hat tüneli, bir adet servis alanı, bir adet park alanı, bir adet otoyol bakım merkezi, iki adet giriş-çıkış istasyonu gibi büyük yatırım unsurlarının ilçemiz sınırları içerisinde konuşlandırılmasıyla, bölgemize sağlayacağı gelişim sayesinde, Orhangazi bu kayıplarını kısa zamanda tamamlayabilecektir. Ancak Orhangazi sınırları içerisinden geçen otoyolun üzerinde bulunan ve şuan "Samanlı" olarak tabir edilen tünelin isminde, ilçemizin bilinilirliğine katkı sağlaması bakımından da "Orhangazi" adının kullanılması gerektiğini ve bunun bölgemiz için önemli olduğunu düşünüyoruz" dedi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Samanlı Tüneli'ne 'Orhangazi Tüneli' Adının Verilmesini İstiyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement