Sinopluların Hıdrellez Şenliği - Son Dakika
Yerel

Sinopluların Hıdrellez Şenliği

Sinopluların Hıdrellez Şenliği

Bilecik Sinoplular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından Hıdrellez Şenliği düzenlendi.

06.05.2015 18:37

Bilecik Sinoplular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından Hıdrellez Şenliği düzenlendi.

Pelitözü Gölpark'taki Bilecik Belediyesi Açık Hava Tiyatrosu'nda gerçekleştirilen şenliğe, Vali Ahmet Hamdi Nayir, Belediye Başkanı Selim Yağcı, İl Genel Meclis Başkanı Serkan Yıldırım, İl Emniyet Müdürü Ali Ekber Bektaş, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları yöneticileri ve vatandaşlar katıldı.

Hıdrellez Şenliğine davullar ve zurnalar eşliğinde karşılanan protokol üyeleri Sinoplularla muhabbet sohbet ederek, oynanan yöresel oyunları büyük bir hayranlık ile izlediler. Belediye Başkanı Selim Yağcı, şenlikte yaptığı konuşmada Hıdrellez Şenliklerinin toplumsal hayatta taşıdığı öneme değindi. Hıdrellez Şenlikleri'nin insanlar arasındaki birlik, beraberlik, yardımlaşma ve dayanışmaya kaynaklık ettiğini dile getiren Belediye Başkanı Selim Yağcı, gerçekleştirilen şenliklerin son derece önemli işlevler gördüğünü dile getirdi.

Şenlikte vatandaşlarımızla sohbet eden Belediye Başkanı Selim Yağcı, Vali Ahmet Hamdi Nayir ile birlikte pilav tenceresinin kapaklarını açarken, tencere başındaki ustalar ise bahşişlerinin almayı unutmadı. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sinopluların Hıdrellez Şenliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement