Suriye'den Çıkan Çirkin Yüzler Konferansı - Son Dakika
Yerel

Suriye'den Çıkan Çirkin Yüzler Konferansı

SAMSUN (AA) – Eski AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, "DAEŞ militanlarının içerisinde askeri eğitim almış üst düzey subaylar var. Bu militanlar Müslümanları katlediyor, hangi kitapta Müslümanları hunharca katletmek vardır" dedi.

26.11.2015 00:12

SAMSUN (AA) – Eski AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, "DAEŞ militanlarının içerisinde askeri eğitim almış üst düzey subaylar var. Bu militanlar Müslümanları katlediyor, hangi kitapta Müslümanları hunharca katletmek vardır" dedi.

Memur-Sen Bafra Temsilciliğince Bafra Belediyesi Kışlık Kültür Merkezinde düzenlenen " Suriye'den Çıkan Çirkin Yüzler Konferansı", Bafra Çarşı Camisi Müezzini Selçuk Esen'in Kur'an tilaveti ile başladı.

İçten, konferansta yaptığı konuşmada, Suriye'nin dünya kamuoyunun gözünün içine baka baka insanlığın katledildiği topraklar olduğunu söyledi.

Türkiye'de topraklarından vazgeçip gelen 2,5 milyonu aşkın Suriyeli'nin 4 yıldır ağırlandığını dile getiren İçten, "Bunun için bugüne kadar 8 milyar dolar harcadık, harcayacağız da ama şunu söylemek istiyorum, dünyanın hiçbir hükümeti bu duyarlılığı göstermiyor" dedi.

DAEŞ üyelerinin yüzde 70'inin Avrupa Birliği ülkeleri vatandaşları olduğunu anlatan İçten, şunları kaydetti:

"DAEŞ militanlarının içerisinde askeri eğitim almış üst düzey subaylar var. Bu militanlar Müslümanları katlediyor, hangi kitapta Müslümanları hunharca katletmek vardır. İran, Rusya, Çin ve İsrail, bu ülkeler hep zalim Esed'i destekliyor. Özellikle İran gibi bir ülke nasıl Esed'in yanında yer alıyor. Eğer Recep Tayyip Erdoğan olmasaydı, Allah üzerine yemin ederim ki Mısır'da 10 bin değil, 100 bin insan katledilecekti. Bu yetkiyi, bu gücü sizler verdiniz, sizlerin sayesinde ülkelerde insanların ölümü azaldı."

Konferansın ardından Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel ve Memur-Sen Samsun Şube Başkanı Necdet Güneysu tarafından İçten'e çiçek verildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Suriye'den Çıkan Çirkin Yüzler Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement