Suriyeli Sığınmacılar İçin Yardım Kampanyası - Son Dakika
Yerel

Suriyeli Sığınmacılar İçin Yardım Kampanyası

Suriyeli Sığınmacılar İçin Yardım Kampanyası

Diyarbakır'da bir araya gelen Barış ve Demokrasi Partili (BDP) kadın belediye başkanları, Suriye'de yaşanan savaş nedeniyle Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesine gelen sığınmacılar için yardım kampanyası başlattı.

09.02.2013 18:42

Diyarbakır'da bir araya gelen Barış ve Demokrasi Partili (BDP) kadın belediye başkanları, Suriye'de yaşanan savaş nedeniyle Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesine gelen sığınmacılar için yardım kampanyası başlattı.

BDP Genel Merkezi'nin önerisiyle BDP'li kadın belediye başkanları, Suriyeli sığınmacılara destek vermek için yardım kampanyası başlattı. Ceylanpınar'a giderek Suriyeli sığınmacıları ziyaret eden BDP'li heyet, BDP Diyarbakır il binasında izlenimlerini basın açıklamasıyla kamuoyuyla paylaştı. Açıklamaya; Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Hafize İpek, Bağlar Belediye Başkanı Yüksel Baran ve Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökkan katıldı.

Savaş koşulları nedeniyle halkın ciddi sıkıntılar yaşadığını ifade eden Gökkan, Suriye için başlatılan kampanyaya kadın belediyeleri olarak öncülük edeceklerini söyledi. Gökkan, kadın belediye başkanlarından oluşan bir heyetin Ceylanpınar'a giderek sorunları yerinde tespit ettiğini anlattı. Gökkan, "Buraya gelenler tekrar geri dönmek istiyor ancak çeteler tarafından izin verilmiyor. Yine bu çeteler halklar arasında çatışmayı şiddetlendiriyor. ve demokratik taleplerini boşa çıkarmaya çalışıyorlar" şeklinde konuştu.

Ceylanpınar'a gelenlerin yüzde 90'ının Kürt olduğunu öne süren Gökkan, bu çatışmalarda en çok zorluk çeken kesimin ise yüzde 80'lik bir oranla kadınlar olduğunu söyledi. Bugün binlerce kişinin Suriye'den; Ceylanpınar, Nusaybin ve Kızıltepe ilçelerine geldiğini anımsatan Gökkan, bu sığınmacıların insanlık taleplerinin karşılanmadığını savunarak, "Bu nedenle ciddi bir engel var karşılarında. Güvenlik sorunları var. Kendi yerlerine geri dönme sorunları var. Yaşam sorunları var" diye konuştu.

Kadın belediye başkanları olarak bugünden itibaren maddi ve manevi destek için kampanya başlatacaklarını söyleyen Gökkan, "Biz herkese sesleniyoruz. Suriye halkı için desteklerimizi sunalım, onlara yardımları güçlendirelim" dedi.

Başta sivil toplum kuruluşları olmak üzere halkın tüm kesiminin kampanyaya katılmaları için çağrıda bulunan Gökkan, kampanyaya katılmak isteyenlerin özellikle Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne ve diğer tüm BDP belediyelerine yardımlarını ulaştırabileceklerini bildirdi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Suriyeli Sığınmacılar İçin Yardım Kampanyası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement