Tabutçuydu, Ünlülerin Marangozu Oldu - Son Dakika
Yerel

Tabutçuydu, Ünlülerin Marangozu Oldu

Muğla'nın Bodrum ilçesinde Tabutçu İbrahim olarak bilinen 70 yaşındaki marangoz, son yıllarda yaptığı el sanatı ürünleriyle ünlülerin dikkatini çekiyor Fatma Girik, Akrep Nalan, Zerrin Özer gibi birçok ünlüye ürünlerini satan marangoz, el sanatlarının unutulmamasını istiyor.

09.05.2014 11:07

MUSTAFA ÇİFTÇİ - ALİ BALLI - Muğla'nın Bodrum ilçesinde Tabutçu İbrahim olarak bilinen 70 yaşındaki marangoz, son yıllarda yaptığı el sanatı ürünleriyle ünlülerin dikkatini çekiyor.

İlkokulu bitirdikten sonra bölgedeki marangozların yanında çırak olarak çalışan İbrahim Sinop, askere gidip geldikten sonra Bodrum merkezde kendi dükkanını açtı. Yaptığı ince işçilik sayesinde adını kısa sürede duyuran Sinop, kıyı boyunca, çevre köylerde ve koylarda, beyaz badanalı evlerin kıyısına dizildiği sokaklara tatil yapmaya gelen turistlerin de ilgisiyle karşılaştı.

Turistlerden gelen talepler doğrultusunda tabut hazırlayan Sinop, bölgede Tabutçu İbrahim olarak anılır hale geldi. Zamanla tahta kaşık, fotoğraflık, merdane gibi el sanatları ürünlerine ağırlık veren Sinop, kısa sürede önemli turizm merkezlerinden biri olan Bodrum'a gelen ünlülerin dikkatini çekti.

AA muhabirine, Fatma Girik, Akrep Nalan, Zerrin Özer gibi birçok ünlüye el sanatı ürünleri sattığını anlatan Sinop, bu ürünleri yapan marangoz sayısının gün geçtikçe azaldığını söyledi.

Yıllarca bölgede hayatını kaybeden turistler ve yerli halk için tabut yaptığını ifade eden Sinop, "Bodrum'da marangozların yanında çalışmaya başladığımda daha çocuktum. Ustalarımın destekleriyle marangoz oldum. Elime çekiç, mengene ve tahta alarak başladım bu mesleğe. Askere gidip geldikten sonra kendi dükkanımı açtım. Benden tabut talep ettiler bende elimden gelenin en iyisini yaptım. Dilden dile dolandık ve adamız Tabutçu İbrahim'e çıktı. Halen yapıyorum o tabutları ama eskisi kadar yoğun değil" diye konuştu.

Son 10 yıldır daha çok el sanatları ürünleri yaptığını belirten Sinop, şunları kaydetti:

"Kapı, pencere işlerinin daha çok çelik ve pvc'ye kaymasıyla el sanatları ürünleriyle uğraşma fırsatı buldum. Kuş yuvaları, oklavalar, tahta kaşıklar, küçük dolaplar, merdaneler, tahta oyuncaklar, fotoğraf çerçeveleri yapmaya başladım. Yaptığım el sanatı ürünleri Fatma Girik, Akrep Nalan, Şevket Altuğ, eski Başbakanlardan Bülent Ulusu, Zerrin Özer gibi birçok ünlü tarafından ilgi gördü. Bu da beni mutlu etti. İşim sayesinde birçok ünlüyle dost oldum. Buralara geldikleri zaman bana selam verip halimi hatırımı soruyorlar. Bu da beni mutlu ediyor." - Muğla

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tabutçuydu, Ünlülerin Marangozu Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement